Quantcast
Channel: פרנקופילים אנונימיים | פריז | צרפת | תרבות
Viewing all 632 articles
Browse latest View live

חמישה דברים מיוחדים לעשות בפריז מאת שלומית ביטון

$
0
0

הי לכולם, אני שלומית ואני פרנקופילית.זהו, הוצאתי את זה, עכשיו כולכם יכולים להתוודות גם.  כל פעם שאני חושבת על צרפת ונזכרת בפריז, מתרוצצים אצלי פרפרים לא מוסברים בבטן. פריז בשבילי היא בירת האופנה, האוכל והרומנטיקה. הפעם הראשונה שלי בפריז הייתה בגיל 12, אז עוד יצא לי לאכול גלידה מתוך מכונית בחנות רנו בשאנז אליזה (בדקתי וכבר בית הקפה הזה לא קיים לצערי) וכמובן אי אפשר לשכוח את הביקור הראשון שלי ביורודיסני בתור ילדה. אחרי שמיציתי את המסלול השחוק של התיירים (אייפל-שער הניצחון-לובר) מצאתי את עצמי בכל פעם שהגעתי לפריז עושה יותר ויותר דברים מיוחדים. עם הזמן גיליתי שהעיר הזאת לא מפסיקה להפתיע ולחדש. כשצבי הציע לי לכתוב פוסט אורח, נזכרתי בחמשת החוויות המדהימות והמיוחדות ביותר שהיו לי בפריז.

דברים מיוחדים לעשות בפריז – ה TOP 5 שלי

להצטלם בצילומי טרום-חתונה

צילומי חתן-כלה בפריז. צילום: יוני רובינס. 

צילומי חתן-כלה בפריז. צילום: יוני רובינס.

כל מי שמתחתן מכיר את זה. קמים בבוקר מוקדם, מתאפרים ולובשים שמלת כלה וחליפת חתן, הצלם מגיע והולכים למספר לוקיישנים רומנטיים כדי להנציח את היום החשוב בחייכם. כשאני ומני ניסינו לחשוב על הלוקשיין הכי רומנטי שיכול להיות, ישר חשבנו על פריז. בהתחלה זה היה בגדר חלום- לטוס במיוחד לפריז כדי להצטלם לפני החתונה? איך נמצא צלם? איך נתארגן עם הלבוש?אבל בגלל שאנחנו אנשים שאוהבים להגשים את החלומות הכי פרועים שלהם (מין תחביב שכזה) הלכנו על זה בכל הכוח- הזמנו כרטיסי טיסה כחודש לפני החתונה, מצאנו צלם ישראלי תושב פריז (יוני רובינס המדהים) שהסכים להתלוות אלינו יום שלם וארזנו טוב-טוב את השמלה והחליפה. ביום שנקבע, קמנו מוקדם בבוקר, התארגנו בדירה ששכרנו ופגשנו את יוני מחוץ לבניין. במשך יום שלם הצטלמנו בלוקיישנים שונים: גדות הסיין, גני טולרי, מגדל אייפל, הלובר ועוד. אני חייבת להגיד שהתוצאה הפתיעה אותי לטובה- התמונות מהממות!

לאכול קינוח מצופה בזהב אמיתי ב Mariage Frères

עוגה מצופת זהב ב Mariage Frères

עוגה מצופת זהב ב Mariage Frères

פריז כל כך מיוחדת מבחינה קולינרית שרק בתחום הזה אפשר לכתוב אלפי מילים.עם זאת, בלי ספק הדבר הכי מוזר/מיוחד שאכלתי בעיר היה "ריבוע הזהב". ברובע המארה נמצא בית התה המקסים של האחים מריאז' (Mariage Freres). על דפנות בית התה, צאצא של חברת התה המפורסמת של האחים מהמאה ה-19, מוצבים מדפים המלאים בקופסאות תה מיוחדות. מלבד משקאות מבוססי תה מעניינים (שתינו שמפנייה עם תה!), בית הקפה מציע קינוחים מעניינים לא פחות. אחד הקינוחים הללו הוא "ריבוע הזהב"- עוגת שוקולד מצופה בגרגירי זהב של 24 קראט. הטעם קצת מוזר (קצת כמו לאכול שוקולד עם מתכת), אבל מעניין! שווה לנסות…

האתר של Mariage Frères

לרקוד סלסה על גדות נהר הסיין

ריקוד סלסה בפריז

ריקוד סלסה בפריז

אחד הדברים שאני הכי אוהבת בטיולים הם הפתעות. באחד הימים שצעדתי סמוך לסיין הופתעתי לשמוע פתאום מוזיקת סלסה. מה הקשר בין מוזיקה לטינית לצרפת? טוב, אז מסתבר שבפריז יש סצינת ריקודים לטינים לוהטת ומדי פעם מארגנים מסיבות סלסה חופשיות לחלוטין על גדות הסיין. כמובן שהצטרפתי למסיבה!

לישון ברחוב Oberkampf

חברה שנסעה לאחרונה לפריז התייעצה איתי באיזה רובע כדאי ללון. תמיד קשה לי לענות על השאלה הזאת, כי יש קסם מיוחד לכל איזור ואיזור. רובע ה-11 אולי אינו הבחירה הטבעית הראשונה לתייר המצוי, אבל למי שלא להוט לישון ליד אטרקציות תיירותיות, אני ממליצה לבדוק את רחוב Oberkampf. מה שמיוחד ברחוב זה הוא סצינת חיי הלילה והמסעדות. יש בו, בין השאר, מועדון רוק כבד, מועדוני הופעות, בר עם מסלולי באולינג ובתי קפה עם שוקו מעולה. ב-Oberkampf אף פעם לא משעמם.
עוד מידע על האיזור ניתן למצוא כאן.

לעשות שופינג ב-2:00 בלילה

פריז ידועה בשם "עיר האורות" ולא לחינם- נראה לפעמים שבלילה היא ערה ובועטת. אם זה בשיט לילי על הסיין או בסיור לילי ברובע הלטיני- תמצאו את עצמכם לבטח עטופים באורות העיר. כמו לערים גדולות אחרות, גם לפריז יש חיי לילה שוקקים, במיוחד באיזור הרפובליק והבסטיליה. אבל עד כמה שאנחנו רגילים שמקומות פתוחים עד מאוחר בלילה, לא ציפיתי שגם חנויות בגדים יהיו פתוחות! כך מצאתי את עצמי לאחר בילוי בבר, עושה שופינג בחנות בגדים באמצע הלילה. בעוד שמספר החנויות שפתוחות במהלך הלילה מוגבלות, יש דווקא לא מעט חנויות שפתוחות עד חצות. במפה הזאת תוכלו למצוא את האיזורים שבהם ממוקמות חנויות שפתוחות עד חצות.

אלו היו ה-TOP5 שלי, מה שלכם?

כמה מילים על הכותבת

שלומית ביטון היא אמא של איתן, אישתו של מני ובלוגרית טיולים. בעלת ניסיון רב בטיולים לחו"ל מכל הסוגים והמינים- ארוכים, קצרים, ליעדים קרובים ורחוקים, זולים ויקרים. ניתן לקרוא כתבות נוספות שלה בבלוג שלה טיוליס.

הפוסט חמישה דברים מיוחדים לעשות בפריז מאת שלומית ביטון הופיע ראשון בפריז תרבות צרפת ומה שבינהן | פרנקופילים אנונימיים


15 פארקים, גנים ויערות בפריז שאתם מוכרחים להכיר מאת יואל תמנליס

$
0
0

אם בעבר ביליתם שבוע בפריז וכתוצאה מכך גם לכם אין ספק שויקטור הוגו קלע למטרה כאשר ב"עלובי-החיים" הוא כינה את פריז "מושלמת", ואם מאז ביקורכם הראשון נותרתם עם טעם של עוד וממש מדגדג לכם בין האצבעות לשוב אל עיר האורות, אז אתם במקום הנכון – ברוכים הבאים לחוג מעריצי פריז.
רבים מבין חברי החוג הזה פונים אלי ומציינים כי הם ראו כבר את כל הדברים הרגילים אשר תייר מן השורה נוהג לראות בסיור הבכורה שלו בפריז ושואלים מה הייתי ממליץ לשלב בביקור השני ההולך ומתבשל?
בהנחה שאכן כבר ביקרתם בכל האתרים והרבעים המרכזיים והאטרקטיביים של פריז, אני מבקש להמליץ על טיולים שיתמקדו בפארקים, בגינות וביערות של העיר הנהדרת הזו, בלי מוזיאונים ובלי חנויות בגדים. הנחה נוספת היא שביקרתם כבר בפארקים המלכותיים המפורסמים: גני לוקסמבורג, גני הטווילרי, גני הפאלה רויאל וגני ורסיי, וזאת בשל העובדה שהם מומלצים בכל אתר העוסק בסיורים בסיסיים בפריז.
אז אחרי שמיציתם את המקומות הנ"ל, אנחנו "עולים כיתה" ומתמקדים במקומות שכותרתם המשותפת היא: "קצת שקט מהמולת העיר" ואשר בהם אין לי ספק שתיהנו מאוד.

יער ונסן

יער ונסן

יער ונסן

אחד המקומות שאני הכי אוהב לשהות בהם כשאני מחפש שלווה ורוגע הוא יער ונסן המהווה את הריאה הירוקה המזרחית של פריז. בימי הביניים הוא שימש כמקום לציד עבור מלכי צרפת והיה סגור לציבור הרחב. רק בשנת 1860 הפך לפארק ציבורי. תמצאו בו מספר אגמים שהידוע, הגדול והנגיש יותר הוא אגם דומנסי Lac Daumesnil ובו שני איים מרהיבים, המחוברים באמצעות גשרים, ואשר מומלץ ביותר לבקר בהם. כדי להגיע אליהם עליכם לעקוף את האגם מצדו הימני. בסמוך לאגם מצוי גן החיות הגדול ביותר בצרפת אשר במרכזו ניצב סלע מלאכותי המתנשא לגובה של למעלה מ-70 מטר. לאזור זה של היער מגיעים באמצעות מטרו Porte Doree.

בחלק אחר של היער (מטרו: Chateau de Vincennes) נמצא המתחם המבוצר של טירת ונסן. בטירה המשקיפה על מזרח פריז התגוררו מלכי צרפת במאה ה-14. לואי ה-14 בילה בה את ירח הדבש שלו. לצד הטירה נמצאת קאפלה מלכותית הבנויה בסגנון גותי.

פארק הפרחים של פריז

פארק הפרחים

פארק הפרחים

בסמוך לטירת ונסן מצוי פארק הפרחים של פריז ובו מאות סוגי פרחים וצמחים חלקם מיוחדים מאוד. אופיו של הפארק משתנה בהתאם לעונות השנה. מדובר למעשה בפארק בוטאני גדול ומרהיב בו מגוון של צמחים, עצים ופרחים. ניתן למצוא כאן מאות זני פרחים מכל הסוגים, הצבעים והגדלים. בין היתר: אירוסים, סחלבים, פרחי לוטוס, גן דליות מרשים, חבצלות מים וצמחי מרפא מיוחדים ומגוונים. גן הפרחים מכיל בתוכו גם מגרש משחקים גדול להנאתם של הילדים. בערבי הקיץ מתקיימות במקום הופעות מוזיקליות.

יער בולון

סירות ביער בולון שברובע ה-16 בפריס

סירות ביער בולון שברובע ה-16 בפריז

בקצה השני של העיר, יער בולון, מהווה את הריאה הירוקה המערבית של פריז. הוא ממוקם בסמוך לרובע ה-16 היוקרתי. גם יער בולון, כמו יער ונסן, שימש במקור כשמורת ציד למלכים. בשנת 1852 הורה נפוליאון השלישי לפתוח את היער לרווחת הציבור.
בין יתר האטרקציות של יער בולון מצוי הז'רדן ד'אקלימטסיון Jardin d'acclimatation. אם אתם בטיול עם ילדים זהו גן שעשועים נעים ושקט עבורם עם שפע מתקנים, שיט סירות, תיאטרון בובות, רכיבה על סוסי פוני, רכבת מיניאטורית ועוד. ניתן להגיע לכאן באמצעות מטרו Sablons (קו 1) בתוספת כ-10 דקות הליכה.
בסמוך לגן השעשועים שוכן מוזיאון לואי ויטון – מרכז חדש, מודרני ומרהיב לאמנויות היפות. מאחורי המוזיאון, במרחק קצר, מצוי אגם קטן, אינטימי וחביב. אך שני האגמים המפורסמים של יער בולון נמצאים במקום אחר: האגם הגדול נקרא Lac inferieur בו ניתן לשכור סירות משוטים, ובסמוך אליו אגם קטן יותר אך אטרקטיבי לא פחות הנקרא Lac superieur.
עוד אטרקציות רבות מצויות ביער בולון. בין היתר ניתן לציין את גן שייקספיר, את המסלולים למרוצי סוסים, מגרשי הטניס המפורסמים של רולן גרוס ואצטדיון הכדורגל פארק דה פרנס.

פארק באגאטל

פארק באגאטל ברובע ה-16 בפריס

פארק באגאטל ברובע ה-16 בפריז

בתוך יער בולון, בחלקו הצפון מערבי מצוי פארק נפלא ומיוחד – פארק באגאטל. בגן שנבנה בשנת 1778 ניתן למצוא טירה, גן ורדים, מערות מלאכותיות, בריכות ומדשאות נרחבות עם המון טווסים ססגוניים. מעניינים במיוחד הגן היפני הקסום, חלקת האירוסים והאגם הקטן עם חבצלות המים המרהיבות שבו. מדי שנה בחודש יוני נערכת בפארק תחרות בינלאומית של מגדלי ורדים.
אוטובוס מס' 244 שיוצא מפורט מאיו ומחבר בין מרבית האטרקציות בתוך היער מגיע גם לפארק באגאטל.

גני אלברט קאהן

גני אלברט קאהן ברובע ה-16 בפריס

גני אלברט קאהן ברובע ה-16 בפריז

דרומית ליער בולון נמצאים גני אלברט קאהן – גנים מרשימים ביופיים, ממש עוצרי נשימה. הם הוקמו בפריז על ידי הבנקאי היהודי אלברט קאהן ויש בהם מכלול גנים: יפני, אנגלי, צרפתי, גן סלעים, גן ורדים ועוד. בכניסה לגנים נמצא מוזיאון קטן המסקר את מפעל חייו של קאהן. מקום ייחודי בנוף הפריזאי, או אם תרצו: גן עדן קטן ששווה ביקור גדול.

הגעה במטרו: Boulogne-pont de st-cloud.

פארק בוט-שומון

פארק בוט שומון ברובע ה-19 בפריס

פארק בוט שומון ברובע ה-19 בפריז

אחד הגנים היפים ביותר והמיוחדים ביותר בפריז (לטעמי) מצוי ברובע ה-19. הוא נקרא PARC DES BUTTES CHAUMONT. זהו פארק קסום באמת. השהייה במקום גורמת לנו לשכוח לחלוטין שאנו נמצאים בטבורה של עיר גדולה וסואנת. רוב התיירים לא מודעים לקיומו. הפארק בעל מבנה הררי מלאכותי ונוף פנורמי מרשים. תמצאו בו את כל המרכיבים שצריך גן לתפארת: הרים ועמקים מלאכותיים, אגם מרהיב, גשרים, מערה, מפל מים, צוק ובראשו מקדש קטן בסגנון רומי עתיק ממנו נשקף נוף מרהיב לכיוון כנסיית הסאקרה-קר. אל תוותרו בשום אופן על ביקור במפל המים המצוי בתוך מערה שלצד האגם לרגלי הצוק שעליו המקדש הרומי. לעתים קצת קשה לאתר את המפל – לכו בעקבות רעש הזרימה של המים. תקרת המערה מכוסה בנטיפים מלאכותיים. פשוט גן עדן קטן בלב פריז.

אל פארק בוט שומון מגיעים באמצעות תחנות המטרו: BUTTES CHAUMONT או BOTZARIS.

פארק מונסו

הגשר בפארק מונסו ברובע ה-8 בפריס

הגשר בפארק מונסו ברובע ה-8 בפריז

פארק נוסף שאותו אסור להחמיץ הוא PARC MONCEAU בתחנת מטרו MONCEAU. משתרע על-פני הרובע ה- 8 וה- 17. הוא קרוב למרכז פריז, קטן יחסית אך בעל אופי מיוחד משלו. בקיצור פינת חמד רומנטית מקסימה הכוללת תערובת של עתיק וחדש – עמודים ישנים בסגנון קלאסי דמויי שרידים רומאיים לצד צמחייה פורחת עשירה ומגוונת ואגם קטן, מרהיב ומיוחד. בגן שתולים עצים גדולים, חלקם בני למעלה מ-150 שנה הפורשים צל על שבילי הפארק. הגן מעוצב בסגנון אנגלי, תמצאו מגוון פסלים מעניינים ושערים מעוצבים מצופים זהב.

תוספת פיקנטית: הצנחן הראשון בעולם צנח בפארק מונסו ב- 22 באוקטובר 1797.

פארק מונסורי וקריית האוניברסיטה

פארק מונסורי

פארק מונסורי ברובע ה-14 בפריז

הפארק השוכן בדרומה של פריז נפרש על פני 150 אלף מ"ר ומהווה את הריאה הירוקה העיקרית של דרום פריז. מאופיין בעצים מהודרים ורחבי שוליים המצילים על הסביבה, מדשאות נרחבות, פסלים סביבתיים מרשימים, ואגם יפהפה אשר במרכזו נמצאים אי ומערה קטנה המשמשים מקום מגן לציפורים.
המקום נעים לבילוי קצר ומנוחה. צרפתים רבים מהסביבה מבלים בו את סופי השבוע. בחודשי הסתיו הפארק רווי בשלכת צבעונית מדהימה. זו יכולה להיות חגיגה גדולה לחובבי הצילום שביניכם. מול הגן, מעבר לכביש הראשי שוכנת קריית האוניברסיטה המהווה עיר בינלאומית קטנה וחביבה בה לומדים סטודנטים מכל העולם. בקומפלקס ענק זה ניתן למצוא מסעדות, ספריות, בריכת שחיה ותיאטרון. אזור תוסס ועליז בחודשי הלימודים ושומם בחופשות.

ההגעה הנוחה ביותר לפארק היא באמצעות רכבת הפרברים (ה- RER) בתחנת Cite Universitaire

פארק סיטרואן

פארק סיטרואן ברובע ה-15 בפריס

פארק סיטרואן ברובע ה-15 בפריז

אחד הגנים החדשים של פריז הוא "פארק סיטרואן" ברובע ה-15. הפארק שנחנך בשנת 1992 הוקם במקום בו פעל בעבר מפעל המכוניות של סיטרואן ומכאן שמו. מורכב משבעה גנים צבעוניים בשילוב מזרקות, חממות ובריכות מים.
בקיץ בסופי שבוע, נוהרים אלפי תושבים למדשאה המרכזית הענקית ולמזרקות, חושפים את גופם לשמש הפריזאית הבלתי שורפת והופכים את המקום לחוף ים מאולתר. באותה הזדמנות אפשר גם לראות את פריז מזווית לא שגרתית: ממעוף הציפור באמצעות ריחוף בכדור פורח ענק אשר מופעל מתוך הפארק. הפארק עצמו פחות מטופח ומסודר מהפארקים הוותיקים של העיר אך הוא מצוי באזור מתפתח ושונה מפריז הקלאסית.

אחת האפשרויות להגיע אליו היא דרך רח. BALARD באמצעות תחנת מטרו הנושאת את אותו השם והמצויה בתחנה הסופית של קו 8. אפשרות הגעה אחרת היא באמצעות מטרו Lourmel. גם מטרו JAVEL נמצא במרחק הליכה קצר מהפארק.
אפשר לשלב את השהות בפארק סיטרואן בביקור ב- AQVABOULEVARD DE PARIS המצוי במרחק הליכה. מדובר באתר בילוי, ספורט ונופש ענק ומיוחד במינו. מקום מרהיב, לא מוכר לתיירים, שונה מכל דבר אחר בפריז. זהו מעין קנטרי-קלאב מלהיב הכולל מגוון חדרי כושר, בריכות שחיה ענקיות ומרהיבות, חלקן מקורות וחלקן פתוחות, בתוך הבריכות מצויות אטרקציות רבות – איים, בתי קפה, עמודי טיפוס, זרמי מים, מגלשות ענק, אמבט בועות, מכונת גלים ועוד.

פארק ג'ורג' בראסנס

פארק ג'ורג' בראסנס ברובע ה-15 בפריס

פארק ג'ורג' בראסנס ברובע ה-15 בפריז

אחד הפארקים הגדולים שנבנו בפריז בשנים האחרונות, נקרא על שמו של אחד הזמרים הגדולים בתולדות צרפת. זהו פארק עם מרחבי דשא גדולים ואגם קטן במרכזו. בכניסה הראשית שוכן יריד ספרים משומשים הפותח את שעריו בכל סוף שבוע. הפארק מהווה מקור שעשועים לילדי הסביבה. בין היתר, ניתן לשחק כאן במתקנים מיוחדים לילדים, לשחק פינג-פונג, רכיבה על סוסים צעירים, ולעתים לצפות בתיאטרון בובות. בפארק מצויה גבעה גדולה מכוסה בעצים גבוהים, היא משקיפה על סביבתה ומהווה גם אתר למגרשי משחקים לילדים. בפארק הוקמה פינה מיוחדת בה נשתלו 80 זנים של צמחים המדיפים ריחות חזקים ומיועדים לאוכלוסיית העיוורים בעיר.

הגעה באמצעות מטרו PORTE VANVES או במטרו CONVENTION.

גן הצמחים

פארק הצמחים (Jardin des Plantes) ברובע ה-5 בפריס

פארק הצמחים (Jardin des Plantes) ברובע ה-5 בפריז

גן הצמחים של פריז ה-JARDIN DES PLANTES הוא גן בוטאני המשתרע על שטח של 280 אלף מ"ר ברובע החמישי המאוד מרכזי של העיר. הגן שנבנה בשנת 1635 מעוצב בסגנון צרפתי קלאסי עם קווים ישרים וגינון מדויק להפליא. הוא מכיל בתוכו גם גן חיות קטן, העתיק ביותר בצרפת, ומוזיאון טבע רחב ממדים ומאד אטרקטיבי לילדים. שמו הרשמי: הגלריה הגדולה של האבולוציה, ובה בין היתר, דמוי ספארי מפסלים ענקיים של חיות גדולות בגודל טבעי. הגן מהמם בצבעוניות פרחיו המיוחדים הממוינים על פי נושאים. יש בו חממות טרופיות, גנים לפי עונות השנה, חלקות נרחבות של ורדים ואירוסים, גן אלפיני (גן סלעים), עשבי מרפא וצמחי בר.

מגיעים לגן מתחנות המטרו JUSSIEU או GARE DAUSTERLITZ.

פארק יצחק רבין

פארק יצחק רבין ברובע ה-12 בפריס

פארק יצחק רבין ברובע ה-12 בפריז

בהחלט מומלצת גיחה קצרה לשכונת BERCY המחודשת. אתם יורדים בתחנת המטרו BERCY ומולכם מצוי ה- PALAIS OMNISPORTS DE PARIS BERCY – מעין פירמידת ענק המכוסה בצמחייה. המקום משמש להופעות של אמנים יידועי שם, לאירועי תרבות ואמנות ולתחרויות ספורט באולמות. המכלול המרשים והענק הזה יכול להכיל עד 17,000 צופים. לצד הקומפלקס נבנה גן ציבורי רחב ידיים, ירוק ומטופח, עם בריכות מים, פרחים רבים ופסלים סביבתיים כיאה לעיר פריז. חלקים של הגן מצולמים ומוקרנים בזמן אמת בביתן האגם שבמרכז הפארק.
לפני מספר שנים, כמחווה מרגשת של עיריית פריז, הוסב שמו של הפארק לפארק יצחק רבין. בכניסה מוצב שלט "גן יצחק רבין 1922-1995 מצביא ומדינאי ישראלי, פרס נובל לשלום, נרצח ב- 4 בנובמבר בתל-אביב". על הגן משקיף מרכז התרבות האמריקאי החדיש ועל שפת נהר הסיין הבניין החדש של משרד האוצר הצרפתי.

בהמשך לפארק תוכלו למצוא את BERCY VILLAGE – זהו מדרחוב חדש יחסית ב- PASSAGE SAINT VIVANT ובו מגוון בארים, מסעדות, בתי-קפה, חנויות, בתי קולנוע, קלאב-מד, מועדון בריאות ועוד ועוד. המדרחוב בנוי מאבן לבנה חריגה בנוף הפריזאי הוותיק. המקום חביב, שונה, נעים ומרגיע. ההגעה באמצעות קו 14 במטרו אל תחנת COUR ST-EMILION.
ועוד בסביבה המתפתחת הזו, במרחק הליכה של כמה דקות מהפארק, נמצאת הספרייה הלאומית החדשה המורכבת מארבעה בניינים גדולים בצורת ספר פתוח.

פארק לה-וילט

פארק לה וילט

פארק לה וילט ברובע ה- 19 בפריז

בפארק לה-וילט מצויה קריית מדעים ותרבות חדשה יחסית שבמרכזה מוזיאון מדעים גדול. צריך הרבה מאד זמן כדי למצות את המוזיאון הזה, בעיקר אם מבקרים בו עם ילדים. אם אתם ממהרים ולא מטורפים על מדע וטכנולוגיה עדיף סיור חיצוני בין המבנים הרבים של הפארק הענק הזה. לכל מבנה אופי, צורה ויעוד משלו, המומלץ והמעניין ביותר הוא בית הקולנוע העגול LA GEODE. זהו אחד האולמות המשוכללים בעולם עם מסך ענק וחוויה אדירה, הוא עגול עם מסך קעור מיוחד של כ- 1000 מטר מרובע ועליו מוקרנים סרטים בגודל שטרם ראיתם כמותו בבתי הקולנוע הרגילים. בגלל הגודל הזה הצופים חשים עצמם שותפים לתכנים. הוא נמצא בתוך בועה כחולה בהירה ונוצצת, דמוי מראה אשר סביבתה משתקפת בתוכה.
בפארק יש גם הרבה ביתנים אדומים עם יעודים שונים, פסלים סביבתיים פוסט מודרניים, מתקני משחקים לילדים, מדשאות רחבות ידיים, אולם המופעים ZENITH , קריית מוסיקה ועוד. ביולי – אוגוסט מוקרנים בלב הפארק, ללא תשלום, סרטים מול מסך ענק להנאת הציבור הרחב הנוהר לכאן בהמוניו.

מגיעים לכאן במטרו PORTE DE LA VILLETTE או PORTE DE PANTIN.

VIADUC DES ARTS והטיילת השתולה

הטיילת השתולה מעל ויאדוק דה זאר

הטיילת השתולה מעל ויאדוק דה זאר

ה- Promenade Plantee נמצאת ברובע ה-12 במקום בו פעלה בעבר מסילת רכבת ישנה שננטשה. הטיילת שוכנת בגובה של שתי קומות מעל פני הכביש שמתחתיה ויש בה מגוון שיחים, עצים ופרחים. בטיול לאורכה ניתן להתרשם מחיי העיר המתרחשים לצדה ולקיים תצפית מעניינת על בתי התושבים בסביבה.
תחילתה של הטיילת המכונה "התוואי הירוק" LA COULEE VERTE ברחוב DAUMENSIL שמאחורי בניין האופרה החדשה והיא נמשכת לאורך למעלה מ-4 ק"מ עד ליער ונסן. כמובן שאין חובה ללכת לכל אורכה ובכל כמה מאות מטרים יש גרם מדרגות בו ניתן לרדת אל מפלס הכביש.
מתחת לטיילת ולקשתות המסילה העשויות מאבנים ורודות מחכה לחובבי האומנות והאסתטיקה שבינינו חוויה מיוחדת – המקום נקרא VIADUC DES ARTS ובו כ-50 חנויות וסדנאות עם גלריות לאמנות, חנויות לעיצוב הבית, בתי מלאכה של אומנים מתחומים שונים, חנויות ומפעלים זעירים של מעצבי פנים, חנויות לעתיקות, נגרים, שטיחי קיר, צורפים ועוד ועוד .

מגיעים לכאן דרך כיכר הבסטיליה. לצד בנין האופרה החדשה הולכים ברח. DAUMENSIL לכוון גאר-דה-ליון ולכל אורכו של הרחוב מצדו השמאלי ניתן לראות את החנויות ובתי המלאכה החדישים והייחודיים ומעליהם את הטיילת.

אי הברבורים

אי הברבורים

אי הברבורים

אי הברבורים שבקרבת מגדל אייפל אינו ממש אי. מדובר בשביל מלאכותי נטול ברבורים שנבנה על המים בנהר הסיין בשנת 1827. אורכו של השביל קצת פחות מקילומטר אחד והוא משתרע מ- PONT DE BIR HAKEIM ועד לפסל החרות שעל יד PONT DE GRENELLE. פני הפסל מופנים לכוון מערב, לעבר פסל החירות המקורי בניו-יורק.
האי ציורי ורומנטי למדי עם הרבה עצים וספסלים לאורכו, ומהווה יעד מועדף לצילומי חתן-כלה בשעת שקיעה על רקע הנהר ומגדל אייפל. זהו מקום שהתיירים לא כל כך נוהרים אליו, למרות יופיו ויחודו.

מול פסל החירות הפריזאי תוכלו לראות את הבניין העגול והגדול של רדיו צרפת ומהעבר השני של הסיין ה- FRONT DE SEINE גורדי שחקים בסגנון אמריקאי, מלונות פאר ממיטב הארכיטקטורה העכשווית, מעגן יכטות פרטיות, והמרכז המסחרי BEAUGRENELLE.

מחפשים עוד מקומות מומלצים בפריז? הנה עוד כמה טיפים מהפרנקופיל

  • אם אהבתם את הכתבה הזאת אז אני ממליץ לכם לקרוא גם את הכתבה מקומות מומלצים בפריז גם היא של יואל.
  • אתם מחפשים טיפים אישיים ומאוד סובייקטיביים של פרנקופילים אובייקטיביים אז אני ממליץ בחום על הכתבה שעוסקת במקומות האהובים בפריז על ששי קשת.
  • במידה ואתם מחפשים טיפים נוספים לעיר האורות אז אני ממליץ מאוד לבדוק את העמוד באתר שעוסק בפריז.
  • וטיפ אחרון וחביב, אם אהבתם את מה שיואל תמנליס כתב אתם מוזמנים לקרוא עוד כתבות שלו כאן או לבקר בעמוד הפייסבוק שלו פריז דרך הזום ולהנות מעוד תמונות מרהיבות של עיר האורות.

הפוסט 15 פארקים, גנים ויערות בפריז שאתם מוכרחים להכיר מאת יואל תמנליס הופיע ראשון בפריז תרבות צרפת ומה שבינהן | פרנקופילים אנונימיים

מישל דה מונטן המסע אל המסות מאת יגאל ליברנט

$
0
0

"אל תקראי בו כמו הילדים – לשם השעשוע, ולא כמו השאפתנים – כדי להשכיל. לא, קראי בו כדי לחיות."
גוסטב פלובר, מכתב ללרויר דה שנטיפי (1857)

"עצם העובדה שאדם כזה כתב אכן מגבירה את העונג שבחיים הארציים. על כל פנים, אני, מאז הכרתי את הנפש החופשית והאיתנה הזאת, מבקש לומר עליו את מה שהוא עצמו אמר על פלוטרכוס: "למן הרגע שהצצתי בו, חשתי כאילו צמחה לי רגל נוספת או כנף".
פרידריך ניטשה "הרהורים שלא בעתם"

כאן אכתוב על מה שקדם לכתיבת ה"מסות", ואתם, לכו וקראו אותן!

משפחתו של מישל דה מונטן – מסוחרי דגים לאצילי החרב

מוצא משפחתו של מונטן הוא דוגמה למוביליות החברתית בצרפת של תקופתו. סבא-רבא של מונטן מצד אביו, ראמון-פליפה איקם, עשה הון מסחר

טירת מונטן - מקור צילום ויקיפדיה

טירת מונטן – מקור צילום ויקיפדיה

בדגים מלוחים, באיסטיס וביין, ובשנת 1477 רכש את האחוזה המשפחתית – טירת מונטן. סבו, גרימו, פסע צעד נוסף לעבר האצולה, ולאחר שביצר את ההון המשפחתי, חדל לעסוק במסחר גופא ונכנס לפוליטיקה המקומית. אביו, פייר, כבר ראה את עצמו כאציל לכל דבר ועניין, ופנה לקריירה צבאית. הוא נמנה על אותם האצילים הצרפתיים שבזזו את איטליה ובה-בעת שתו בצימאון את תרבותה והושפעו רבות מן ההומניזם של עידן הרנסנס ההולך ומסתיים. לאחר פרישתו מלחימה, פייר שב לנהל את אחוזתו, וכמו אביו, התערב בפוליטיקה של בורדו. הוא אף כיהן כראש העיר.

אמו של מישל, אנטואנט לופז דה וילנב, נולדה גם היא למשפחת סוחרים משגשגת ורבת-השפעה בפוליטיקה המקומית. סבו של מישל מצד אמו, פדרו לופז, היה מומר עשיר מסרגוסה. בטרם נשמח יתר על המידה על היותו של מונטן אחד משלנו (ישנן עדויות על שורשים יהודיים-מומרים גם במשפחתו של אביו) כדאי להבהיר שמונטן לא היה יהודי מבחינה הלכתית (סבתו מצד האם הייתה קתולית טהורה) ומעולם לא ראה את עצמו ככזה (ייתכן שאפילו לא חשד בקיומם של שורשיו היהודיים). יחסו אל היהודים היה שלו ואפילו אוהד במקצת, אבל לא חרג מגבולות הסקרנות הבלתי-נדלית האופיינית לו. היהודים ומנהגיהם היוו לדידו עניין בדיוק כמו הפרוטסטנטים, האינדיאנים, החתולים, הכרכרות, האגודלים והדיונות החוליות שבאחוזת אחיו.

בשונה מאביו, שזוכה ב"מסות" להערצה ניכרת, מונטן מזכיר את אמו אך לעיתים נדירות, ונראה שהיחסים ביניהם היו מתוחים. אנטואנט הייתה אישה דעתנית ופעלתנית, שנהנתה ממעמדה כאדונית האחוזה בתקופות הארוכות שבעלה בילה בלחימה באיטליה, ושסברה (ככל-הנראה, בצדק) שהיא מסוגלת לנהל את משקה טוב בהרבה מבנה החולמני. המעבר של האחוזה לרשותו הוליד, יש להניח, חיכוכים תדירים, ובדיוק מן הסוג שמישל סלד ממנו עמוקות.

לפייר ולאנטואנט היו שמונה בנים ובנות, מישל היה הבכור (שני אחיו הגדולים לא שרדו), ופער הגילאים בין האחים היה גדול – מישל היה בן 27 כאשר נולד ברטרן, בן הזקונים. גם המשפחה המורחבת, הן מצד איקם והן מצד וילנב הייתה ענפה, אמידה ורבת השפעה.

מונטן לומד לדבר לטינית כמו יליד

הלחימה האיטלקית של פייר השפיעה עמוקות על חייו של בנו, הן בחינוך שהוענק לו והן ביחס שפיתח כלפי חוויותיו והשקפותיו של אביו. נתחיל בחינוך.

ראשיתו בהחלטה המקורית ביותר של אביו למסור את התינוק הרך לטיפולה של משפחת איכרים מקומית. המנהג להעסיק מינקת, או אפילו למסור זמנית את התינוק לתוך משפחתה היה נפוץ דיו בקרב המעמדות הגבוהים, אולם לא זה היה המקרה כאן. פייר ההומניסט סבר שבתור אדון פאודלי לעתיד, ראוי שמישל יחווה את חייהם של מי שעתידים להיות נתיניו. מן הסתם, הנתק מאמו בגיל צעיר כל-כך, עלול היה לתרום לקרירות העתידית ביחסיהם.

איננו יודעים בדיוק, כמה זמן הוא שהה שם, ההערכות השונות נעות בין שנה לשלוש שנים, אבל השלב השני בחניכתו היה קוטבי לחלוטין לזה הראשון. פייר, שידיעותיו בלטינית היו מוגבלות מאוד, ביקש לגדל את מישל כדובר לטינית ילידי. לשם כך, נשכרו שירותיו של מורה לטינית פרטי, חייל לשעבר ממוצא גרמני, "דוקטור הורסט", שלא ידע מילה בצרפתית, ונאסר על כל בני הבית לפנות אל מישל או לענות לו בכל שפה זולת הלטינית.

השפה הלטינית הייתה באותה העת הרבה יותר מסתם שפה בינלאומית וההקבלה לאנגלית של ימנו ממש לא תהיה נכונה. ידיעת הלטינית העניקה גישה לאוצרות התרבות הקלאסית, להבנה מעמיקה של הדת, שתפקידה היה עצום, לכל סוג של ספרות רשמית, החל בחוקים וכלה במדעים. טיב הלטינית שבה שלט האדם קבע את איכות השכלתו, היווה מדד לכישורי החשיבה שלו וחיזוי לא רע לאופקי הקריירה הנפתחים בפניו. חינוכו הייחודי של מונטן אכן הפך אותו לדובר לטינית ילידי ראשון מזה אלף שנים בקירוב (וכנראה גם אחרון), ואף הרחיב משמעותית את מעגל דוברי הלטינית בסביבתו, החל בהוריו ובעובדי המשק וכלה בכפרים הקשורים לאחוזה.

הניסוי החינוכי של פייר לא הסתכם בזאת – הרעיונות הפדגוגיים האופנתיים של התקופה הכתיבו מתן השכלה אוהד ועקיף, משולל כפייה ושואף לעורר בילד את הצימאון ה"טבעי" לידע. בניגוד לילדים אחרים, מישל הצעיר כמעט ולא נחשף לעונשים גופניים ולדוגמטיות חינוכית. אפילו השכמתו בבקרים הייתה עדינה להפליא – כמו נחש קוברה, הוא פותה לקום ממיטתו בעזרת צלילים ענוגים של חליל או נבל. יש להניח שהשכלתו תרמה מאוד לחשיבה העצמאית כל-כך שהוא הפגין בבגרותו. המסגרת הייחודית שבה גדל הטילה עליו מגבלות ייחודיות, ובה-בעת העניקה לו חירות ייחודית לא פחות.

לימודים בקולג' והתנגשות עם מערכת החינוך הצרפתית

הניסוי הופסק בפתאומיות – בגיל 6 מישל נמסר לקולג' דה גוויין, ונאלץ לספוג את ההלם שבמעבר מחיי הכפר לחיי העיר, ומחינוך פרטני לחינוך משותף. הקולג' היה מוסד מעולה, ומוקד לימודיו היה השפה הלטינית, ואף-על-פי שכישוריו של מונטן הדהימו את מוריו וקידמו אותו בלימודיו, דעתו על הקולג' בדיעבד הייתה רעה – כל אלה לא יכלו להשתוות לכישוריו שלו, אשר סבלו כתוצאה מכך. מונטן סבר שהלטינית שלו הייתה גרועה יותר בסיום לימודיו מזו שניחן בה בתחילתם.

שנות לימודיו בקולג' התאפיינו בסערות חברתיות הן בעירו, בורדו, בפרט, והן בצרפת בכלל. הייתה זו תקופת הרפורמציה, והבשורה הלותרנית והקלוויניסטית התפשטה באירופה כמו אש בשדה קוצים. המרת הדת והחיכוכים האלימים שבה היא לוותה שיסעו את החברה האירופאית בכל האזורים והמעמדות שלה. כך, לדוגמה, מחוז הולדתו של מונטן, גוויין, הפך רובו ככולו לקלוויניסטיי, בעוד שעיר הבירה של המחוז, בורדו, נותרה בסיס איתן לאמונה הקתולית. אפילו משפחתו של מונטן נחשפה לאמונה החדשה: אמו ואחד מאחיו המירו את דתם לפרוטסטנטיות.

השסע הדתי לווה בזעזועים פוליטיים. בימי לימודיו של מונטן בקולג' דה גוויין פרץ בבורדו מרד בגלל מיסוי המלח החדש, ומישל הצעיר היה עד ללינץ' שביצע ההמון בנציב המלכותי, טריסטן דה מונו. ההמונים הורגעו לבסוף בידי מי שיהפוך לימים לחמו של מונטן – ז'ופרי דה לה שוסנייה. הכתר שלח לבורדו חיל משלוח בראשות קונטבל דה מונמורנסי והלה השליט במחוז שלטון טרור. הפריוולגיות של העיר נשללו, והושבו על כנן רק בהדרגה, בעקבות מאמציו של אביו, פייר דה מונטן, שכיהן כראש העיר.

אין בידינו ידיעות מוצקות לגבי שנות נעוריו של מונטן, אבל יש להניח שהוא קיבל השכלה גבוהה במשפטים, בטולוז או בפריז, ולקראת גיל 24 הוא מתחיל את הקריירה הציבורית שלו, בפרלמנט של פריגור. לאחר שזה פוזר ואוחד עם הפרלמנט של בורדו, מונטן התחיל לעבוד בתור יועץ משפטי בלשכת החקירות: לשם הופנו כל המקרים שהיו מורכבים מדי לפסיקה מיידית של השופטים. תפקידו של מונטן היה לסכם את הטיעונים של שני הצדדים בכל תיק, ונהוג להניח שכאן הוא למד לראשונה לבחון נקודות-מבט שונות ומגוונות. משם גם הגיעה סלידתו מפרשנות מלומדת וממקורות משניים.

מלחמות האזרחים בצרפת השפיעו עמוקות על כתביו של מונטן

קתרין דה מדיצ'י יוצאת מארמונה בבוקר שלמחרת טבח ברתולומיאו הקדוש. מקור תמונה ויקיפדיה.

קתרין דה מדיצ'י יוצאת מארמונה בבוקר שלמחרת טבח ברתולומיאו הקדוש. מקור תמונה ויקיפדיה.

בשנים הרבות שמונטן עבד בפרלמנט, הזדמן בידו לבחון מקרוב את טבע האדם והמשפט: שם הוא ראה את הנטייה האנושית לטעות, את המחסור התמידי בראיות מוצקות, את נחיצותה של הזהירות אגב חריצת דין. הוא חזה במקרים של אלימות פלילית ואלימות משפטית, והפך למסויג מאוד לגבי שתיהן. במהלך השנים הללו השתתף מונטן גם במשלחות אל הפרלמנט של פריז ואל חצר המלוכה. הוא פגש אישית את אנרי השני, את יורשיו שארל התשיעי ואנרי השלישי, ואת אמם, המלכה האם קתרין דה מדיצ'י. שהותו הממושכת בבירה ובחצר המלוכה תרמה גם היא ללימודיו את טבע האדם והשלטון. כאמור, הייתה זו תקופה סוערת, המאופיינת במלחמות דת ואזרחים תכופות. המניין המקובל הוא שמונה, אף-על-פי שבאותה הקלות אפשר לטעון שהייתה זו מלחמת דת אחת וממושכת, עם פרקי זמן קצרים של הפסקות אש. להלן רשימה חלקית:

1563-1562 – נפתחה בטבח הפרוטסטנטים בוואסי, בידי חייליו של הדוכס דה גיז. הסתיימה בחוזה השלום באמברואז.
1568-1567 – נפתחה בטבח הקתולים בנים, הסתיימה בחוזה השלום בלונז'ומו.
1570-1568 – נפתחה בחקיקה מחודשת כנגד חופש הפולחן הפרוטסטנטי (צו סן-מור) והסתיימה בחוזה שלום בסן-ז'רמן.
1573-1572 – נפתחה בטבח ליל ברטולמאוס הקדוש והסתיימה בחוזה שלום בלה-רושל.

הדינמיקה הזאת מדגימה לנו היטב, איזה חלק ניכר שיחקה מלחמת האזרחים בחייו של מונטן. המלחמה השמינית, בסוף שנות השמונים של המאה ה-16, הייתה הדרמטית מכולן: "מלחמת שלושת האנריים" התנהלה בין קואליציה קתולית ("הליגה") בראשות אנרי דה גיז, (בנו של הדוכס פרנסואה דה גיז, שפיקד על טבח ואסי ונרצח בידי מתנקש הוגנוטי זמן קצר לאחר מכן) לבין הקואליציה הפרוטסטנטית, בראשות אנרי מלך נווארה. באמצע, מתגונן בייאוש מפני כולם, נתקע אנרי השלישי, המלך האחרון לשושלת ולואה הגוועת. במהלך המלחמה הזאת, המלך רצח את הדוכס דה גיז בחדריו, ונרצח בעצמו בידי מתנקש קתולי. בעודו גוסס – הוריש את מלכותו לאנרי מנאוורה, בתנאי שהלה ימיר את דתו לקתוליות. להחלטה זו קדם משא ומתן חשאי וממושך, שבו המלך ומנהיג הפרוטסטנטים השתמשו בשירותי התיווך של מונטן, אולי האדם היחיד שבו בטחו שניהם.

המוות הוא המסה האולטימטיבית

פסלו של מונטן - מקור צילום ויקיפדיה

פסלו של מונטן – מקור צילום ויקיפדיה

כאילו מלחמות הדת לא היוו אימה מספקת, הן לוו גם בהתפרצויות של מגפות. המגפה שפרצה ב-1563 גזלה ממונטן את חברו הקרוב ביותר, ידיד נפשו ומי שהיה לו למופת החוכמה וההתנהגות, אטיין דה לה בואזי, מחברו של החיבור האנארכיסטי הראשון בעולם, "על ההשתעבדות מרצון". נראה ש"המסות" תוכננו במקור כלא יותר מקישוט שנועד להקיף את יצירתו הספרותית והפואטית של לה-בואזי.

בשנת 1565 הוא נשא לאישה את פרנסואז דה לה שאסנייה, עוד אישה חזקה ודעתנית שדרשה חזקה על חייו. נראה שחיי הנישואין היו יציבים למדי, אבל לא ממש הסבו לו נחת או אושר: מתוך ששת ילדיהם שרדה רק הבת השנייה.

סדרת המתות בחייו המשיכה: אחרי לה-בואזי, איבד מונטן את פייר, אביו, בשנת 1568. באביב של 1569 נהרג אחד מאחיו הצעירים, ארנו, – אחרי מכת כדור טניס קלה שחטף בקדקודו אגב משחק עליז. ביוני 1570 נולדה בתו הראשונה, שנפטרה חודשיים לאחר מכן. מונטן לבטח חש שהמוות מתחיל לסגור עליו מכול הצדדים. אבל עד אז, הוא כבר הבין, מה נדרש לעשות כדי לגבור על האימה הקיומית – עליו לבחון את עצמו.

ההבנה הזאת באה אליו אחרי תקרית שבה הוא עצמו היה קרוב למוות ככל האפשר: אי-שם ב-1569 א ב-1570, הוא יצא לטיול רכוב באזור טירתו, מלווה במשרתיו. הזמנים היו ימי מלחמת אזרחים, הכול נסעו חמושים, אבל מונטן, איש קטן ממדים, בחר הפעם בסוס קטן וצייתן, אחרי הכול – הסיור תוכנן כקצר וקרוב-טווח.

כאשר הוא הופל באלימות מעל סוסו – סבר תחילה שנורה מאיזה מארב. כאשר הצליח לשחזר את מה שארע מתוך עדויות מסוננות בקפידה של המשרתים (הוא חקר אותם באורח מדוקדק וצולב, בזה אחר זה, כשהוא שרוע על מיטת חוליו), גילה להפתעתו שהגוף והנפש עשויים להיות מנותקים עוד יותר משחשב קודם-לכן: סופר לו שהוא דימם בכבדות והקיא ללא הרף, שידיו ניסו לקרוע את הז'קט שלו בעודו מחוסר-הכרה לגמרי. ברגע שהכרתו שבה אליו, הוא השיב לשאלות והעניק הוראות מבלי שהיה מודע לכך. לכל אורך הדרך הביתה הוא לא חווה כל כאב ורק משהכרתו אכן שבה אליו במלואה, רק אז נתקף בכאבים ובתחושות לא נעימות.

מונטן ערך חקירת עדים מדוקדקת על-מנת לקבל את מלוא המידע על מה שקרה: התברר שאחד ממשרתיו, גבר מגודל על סוס מגודל, החליט להתפאר מול אחרים, פתח בדהירה והתנגש בעוצמה באדונו ובסוסו הקטנים (המשרתים האחרים ניסו להגן עליו באמצעות תשובות מעורפלות, אבל מונטן הצליח לשלוף את זה מהם בסופו של דבר).

כעת הוא אבחן את המצב הראשוני שלו, האטימות החושית, כמצב הקרוב ביותר למוות, והדבר לימוד אותו שלא לחשוש ממצב זה. כמאמר פליניוס הזקן: "כל אחד מאתנו הוא לעצמו נושא מחקר מצוין בתנאי שיהיה מסוגל לבחון אץ עצמו מקרוב."

כל הפילוסופים הסטואיים והאפיקוראים החביבים עליו כל-כך לימדוהו מאז נעוריו שהמוות הוא התרגול (מה שאפשר לתרגם לצרפתית כ"מסה") האולטימטיבי, אבל מונטן גמר אומר לעסוק בתרגולים מסוג זה מעתה ואילך, וכתיבת המסות סייעה לו לשפר את עצמו, כל עוד הוא נשאר כן עם קוראיו.

מונטן ממציא הבלוג ודף הפייסבוק הראשון

המגדל המפורסם בטירת מונטן בו נכתבו המסות. מקור צילום ויקיפדיה.

המגדל המפורסם בטירת מונטן בו נכתבו המסות. מקור צילום ויקיפדיה.

הוא מאס בחיים הפוליטיים זה מכבר – בתום מלחמת הדת השלישית בורדו הקתולית, בירת מחוז גוויין הקלווינסטי הייתה זירה קשה במיוחד לתחזוק משילות ושלטון חוק (הוא עוד עתיד לשוב ולכהן פעמים כראש העיר שם).

שלוות הנפש שהייתה זמינה לו, לפעמים, בטירתו (אותה חילק בין אשתו, אמו ועצמו, – מגדל ימין לו, מגדל שמאל לפרנסואז, ואמא באמצע), – פיתתה אותו לפרוש מן המירוץ העירוני ולהתמקד באופן בלעדי בכתיבה.

ב-1570 הוא מכר את משרתו, וביום הולדתו ה-38, בחודש פברואר 1571 ציווה לכתוב את הכתובת הבאה בתוך חדר הספרייה שבמגדל שלו:

"בשנת אדוננו 1571, בגיל שלושים ושמונה, ביום האחרון של חודש פברואר, יום הולדתו, עייף זה מכבר מן השעבוד שבחיי החצר והשירות הציבורי, ובעודו צלול עדיין במוחו, פרש אל חיקן של הבתולות המלומדות, שם, משוחרר מכל דאגות הוא יבלה בשלווה את המעט שנותר מחייו, שעד עתה חלפה כבר מחציתם. אם ירשה הגורל, הוא ישלים את בנייתו של המקום הזה, מקום מפלט מתוק זה במשכן אבותיו, והוא מקדיש אותו לחירותו, לשלוות רוחו ולפנאי שלו."

כתיבת ה"מסות" התחילה.

לחיות, זה עיסוקי וזו אומנותי", – כתב, ויטעה מי שיראה ב"מסות" מדריך פעולה או חקירה היסטורית עובדתית. ספר זה הוא הבלוג הראשון, דף הפייסבוק הראשון בעולם, וכל-כולו חקירת מונטן את עצמו, את המתחולל בנפשו, הלא הוא היה זה שטען, באופן פרדוקסלי, ש"השיפוט על-פי מעשים" עלול דווקא להטעות. המעשים עלולים להיות קונטינגנטיים, תועלתניים ולאו דווקא נגזרים מתוך אישיותו של הפועל. "לא את מעשי אני מעלה על הכתב, אלא את עצמי, את מהותי.

כמה מילים על הכותב

יגאל ליברנט הוא דוקטורנט בחוג להיסטוריה של אוניברסיטת תל אביב אך ידוע לקהל הרחב יותר בתור היותו המתרגם של סדרת הספרים המצויינת "תיבת פנדורין". אתם מוזמנים להמשיך ולעקוב אחריו בדף הפייסבוק שלו.

הפוסט מישל דה מונטן המסע אל המסות מאת יגאל ליברנט הופיע ראשון בפריז תרבות צרפת ומה שבינהן | פרנקופילים אנונימיים

טיול בפריז ללא מוגבלות – 5 טיפים לניידות בעיר האורות מאת רונה סופר

$
0
0

כשהגעתי לפריז השנה, לראשונה בחיי, רציתי להיות מופתעת. רציתי לראות אם פריז תתממש להיות הפריז שדמיינתי לי אותה בראש, אם הריח שלה יהיה כמו שדמיינתי אותו, אם בסמטאות שלה ילכו אנשים כמו בפריימים של הבמאי גודאר, אם היא תהיה מלאת פריזאים חבושים בארט ושפם אינטלקטואלי, אם הקרואסונים יצדיקו את שמם. רציתי לגלות אותה כמו שמגלים עיר זרה, בצעדים מדודים על מדרכות שיפתיעו אותי במרווחים שבין הבלטות ויקשו עלי את ההליכה. כי חוץ מהקולנוענית חובבת האירופה שאני, אני גם נושאת עימי מגבלה. אני נעזרת במקל הליכה ומתקשה בהליכות מרוחקות, עקב תאונת דרכים קשה שעברתי בילדותי.

אז הנה 5 דברים שגיליתי במהלך הטיול בפריז שיכולים לעזור ללא מעט אנשים בעלי מוגבלויות.

טיפ 1: אל תשכחו את כרטיס הביטוח הלאומי

לנסיעה נסעתי עם שמש – העוזרת האהובה שלי, ולקחתי איתי למסע קלנועית שתעזור לי לגמא מרחקים. וגם, כך מסתבר, אסור לשכוח את כרטיס הביטוח הלאומי- כרטיס שבישראל נושא הקלות מסוימות, אבל בפריז זה היה חגיגה של ממש. במוזיאונים, בעמידה בתורים את זכאית פשוט לדלג לראשית התור, שולפים הכרטיס ויש כניסה לך ולמלווה. לעיתים קרובות זה בחינם או בהנחה.

טיפ 2: מלון פריזאי ונוח למתקשים בהליכה

מלון Louis II - לא רחוק מכנסיית סן סולפיס ברובע ה-6 בפריז. מקור תמונה אתר המלון.

מלון Louis II – לא רחוק מכנסיית סן סולפיס ברובע ה-6 בפריז. מקור תמונה אתר המלון.

בגלל הצורך במלון נגיש, כשחיפשתי מלון, היה חשוב לי שיהיה קטן כמו שאני אוהבת ונגיש כמו שאני צריכה. לומר, בלי מדרגות ועם מקלחת. מצאתי מלון מתוק ונגיש כזה עם צוות נהדר ברובע הצרפתי סן ז'רמן שבגדה השמאלית. חשוב לציין שבאופן עקרוני הוא לא נגיש לכיסאות גלגלים, אך  לצרכיי הוא היה נהדר. כמו כן מנהלי המלון הם אנשים מקסימים ועזרו לי למצוא קלנועית במחיר זול בהרבה ממה שמצאתי כשחיפשתי בגוגל.

שמו של משכיר הקולנועית הוא רוז'ה:

אתר: https://www.monscooterpmr.fr/

טלפון:  0143282270

אימייל: contact@monscooterpmr.fr

שם המלון הוא Louis II

אתר: http://www.hotel-louis2.com/

טיפ 3: האוטובוסים בפריז מותאמים לבעלי מוגבלויות

שמש ואני באוטובוס בפריז

שמש ואני באוטובוס בפריז

התחבורה הציבורית בעיר מורכבת ממטרו ומאוטובוסים. למטרו שידוע במדרגותיו ובחוסר נגישותו פשוט לא התקרבתי. הבנתי שיש אי אלו תחנות נגישות, אבל פשוט העדפתי להתעלם מהמטרו וזה לא גרע לי מחוויית הטיול, או כך אני מעדיפה לחשוב. נסענו באוטובוסים, בהם יש שיטה נהדרת: האוטובוס מתקרב לתחנה, את מנופפת בידך לנהג והוא פשוט עוצר את האוטובוס בתחנה ורמפה אוטומטית נשלפת עבורך. בברלין למשל, הרמפות הן ידניות שזה ככ מיושן ומסורבל. בדרכים נעזרנו בגוגל מפות שהדריך אותנו לגבי התחבורה והקווים הנגישים והנכונים. אמנם במוניות היקרות היו נהגים נחמדים, שאפילו שלא דברו אנגלית הסכימו לעזור לקפל הקלנועית, אבל באוטובוסים היה כזה פשוט ונוח.
בשוטטות ברחובות יש בכל מדרכה, שאני ראיתי לפחות, הנמכה בצורת רמפה. אבל לפעמים המדרכות הן כל כך גבוהות וישנות, שזה שמישהו טרח ליצור בהן רמפה זה חמוד, אבל זה גם מאד מסורבל ומפחיד.

לגבי התשלום באוטובוסים לא ממש הבנתי את החוקיות . שמש העוזרת הלכה לנהג לשלם אחרי שעלינו וכל פעם הנהג נקב באוזניה סכום אחר, פעם בחינם, פעם 4 יורו לשתינו, פעם 2 לשתינו. למשל כשהגענו לסינמטק פריז, מקום מופלא לטעמי עם תערוכה מתחלפת, גבו עבורנו בכניסה 4 יורו לכל אחת מאיתנו. במקום 8 יורו עבורי והיא בחינם, כמקובל. זה אולי נשמע לכם שולי, אבל שמש אמרה שזה נתן לה הרגשה מאד נעימה, היא הרי לא שקופה.

טיפ 4: הצרפתים הם אנשים נחמדים (למרות מה שכולם אומרים)

אני והפרנקופיל ברובע ה-6. נכון הוא לא צרפתי אבל גם הוא היה נחמד

אני והפרנקופיל ברובע ה-6. נכון הוא לא צרפתי אבל גם הוא היה נחמד

באחד הימים אבדנו ברחובות, שזו חוויה שאני דווקא מחבבת- ללכת לאיבוד באירופה, אך משמיצינו את החוויה וחיפשנו מונית נגישה- זה היה מאד מסובך עד בלתי אפשרי. התקשרנו למלון לבקש שיזמינו לנו, אבל הגברת מלמלה משהו שננסה לקפל הקלנועית כמו שעשינו בהלוך. חמוד מצידה, אבל היינו ככ עייפות, שלקפל את הקלנועית היה למעלה מכוחותינו. בחור צרפתי חביב שעבר שם (הם כאלה חביבים! סטיגמת הצרפתים הלא נחמדים לתיירים נופצה לי כליל) והבחור התקשר לתחנה להזמין עבורנו. הוא מאד התקשה למצוא אחת, ולבסוף מצא תחנה שביקשה שנחכה חצי שעה. מזלנו שהוא התיישב איתנו לקפה, וכעבור כחצי שעה הוא יכל לענות לגברת מהתחנה שהתקשרה לומר שהיא לא מצאה מונית נגישה. סוף הסיפור היה, שויתרנו על המונית והצטרפנו אליו לערב שירה בציבור עם מקהלה מקסיקנית בלב פריז (במזרח פריז למעשה), אכלנו קרפ עם גוואקמולי, ודיברנו עם הידיים עם סטודנטים צרפתים אינטליגנטים שהפתיע אותנו שרובם בכלל לא מדברים אנגלית. זה היה אחד הערבים ההזויים והמהנים. בסוף הם ליוו אותנו לקו האוטובוס הנכון שלקח אותנו עד המלון. כך נפתרה לי סוגיית המונית הנגישה- כלומר לא ממש נפתרה.

טיפ 5: כיצד לעקוף את התור של מגדל אייפל

אני ושמש ליד מגדל אייפל

אני ושמש ליד מגדל אייפל

ואסיים במגדל אייפל, גולת הכותרת הפריזאית- רבים סיפרו לי על התורים המשתרכים לפני המגדל, תורים ששמעם יצא לשמצה. אך עוד כשניסיתי להזמין דרך האינטרנט מישראל כרטיסים, ענו לי מהאייפל שאין צורך ושיהיה בסדר אם אני אישה עם מגבלה. ואכן, כשירדנו מהאוטובוס והגענו לשטח האייפל, הגברת בכניסה מיד הפנתה אותנו לבחור שבמקומותינו מזוהה כמאבטח, ויחד איתנו הוא פשוט עבר על פני כל התורים ולקח אותנו לכניסה מיוחדת לאנשים עם מוגבלות. זה לקח פחות מארבעים שניות. המגבלה שלי התגלתה כיעילה מתמיד.

אבל פה כדאי לסייג את כל האושר הזה- כי נכון שאת התור עברנו במהירות הבזק, אבל המאבטח (היפה! איזה גברים יפים יש שם) אמר לנו שנוכל לעלות רק עד לקומה השנייה, קומת המסעדה והסובינירים מפני שלנכים אסור לעלות עד למעלה מחשש שתהיה תקלה במעלית. דבריו כמובן מאד הרגיזו אותי ורציתי להתקומם, אבל כשהגענו לקומה השנייה כבר הרגשתי סחרחורת מהגובה ונשארתי בשקט לקנות מגנטים וקרפ. אני לא בטוחה שמותר להגיד דבר כזה לפרנקופילים, אבל אני מודה שמגדל אייפל אכזב אותי, ושהוא שמן ונמוך ממה שתמיד דמיינתי אותו ואת הייצוג שלו.
אבל פריז לא אכזבה, היא הייתה נהדרת אליי, ומסתמן שאצטרך עוד לשוב אליה שוב ושוב כדי לוודא שצדקתי.

כמה מילים על הכותבת

במאית, פרסומאית ואקטיביסטית בעניני נכות ומיניות. אם תרצו ליצור איתה קשר אתם מוזמנים לבקר בדף הפייסבוק שלה.

הפוסט טיול בפריז ללא מוגבלות – 5 טיפים לניידות בעיר האורות מאת רונה סופר הופיע ראשון בפריז תרבות צרפת ומה שבינהן | פרנקופילים אנונימיים

הלב הפועם של מיריי דארק מאת אורנה ליברמן

$
0
0

מיריי דארק (Mireille Darc) ידועה לקהל הרחב כבלונדינית התמירה בשמלת מחשוף הגב עוצר הנשימה מול פייר רישאר המשתומם, "הבלונדיני עם הנעל השחורה". מי לא זוכר את הסצנה המפורסמת מקומדיית הריגול של איב רובר, שהייתה להיט בינלאומי ענק ב-1972. במאי הסרט לא עדכן את פייר רישאר בנוגע לצד האחורי הנועז של השמלה השחורה, הנזירית מלפנים, וזאת כדי להשיג אפקט הפתעה אותנטי שאכן לא הוחמץ. השמלה, שעוצבה על ידי גי לרוש, מוצגת כיום, לא פחות ולא יותר, במוזיאון הלובר. ב-2005 מכרה מיריי דארק במכירה פומבית 165 תלבושות, מעילים ושמלות של מעצבים, שלבשה בסרטים ובמחזות בהם שיחקה, אך שמלה מיתית זו העניקה למוזיאון.

הלב של מיריי חדל לפעום

השחקנית והבמאית מיריי דארק נולדה ב-1938 עם רשרוש בלב. הוריה לא לקחו אותה לטיפול רפואי. את מחיר ההזנחה שילמה מיריי שנים לאחר מכן, בגיל 41, כשאושפזה בדחיפות לניתוח לב פתוח שנמשך 7 שעות. ניתוח לב פתוח נוסף עברה כ-4 שנים לפני מותה. במשך חייה הבוגרים, שבהם הפכה לכוכבת עשירה ומאושרת, נותחה אם כן פעמיים, קיבלה את מיטב הטיפול ועמדה בכל הנסיונות בגבורה רבה. עם זאת, הנזק והסבל לא הרפו ממנה. לבה, שהיה מלא אהבה למקורביה ולקהל בכללו, הפסיק לפעום ב-28 לאוגוסט שנה זו.

בגיל 79 מיריי לא רצתה שחייה במחיצת בן זוגה האהוב, מעצב הפנים פסקל דֶפְּרֵה, ייקטעו. היא ידעה איזה סבל היעלמותה תגרום לו. והיא אהבה את החיים וידעה להסתגל לאירועיהם. אך אחרי שנה דרמטית של אשפוזים תכופים לאחר ניתוח הלב הפתוח השני, נחתם הגורל ומיריי חצתה את הגבול לעבר הלא נודע בלילה שבין יום ראשון ליום שני כשבעלה הנאמן פסקל דֶפְּרֵה וידידהּ הנצחי אלן דלון אוחזים בידה. גם אנטוני דלון, בנו של אלן, שמיריי גידלה אותו כמו היה בנה אך בלי לקחת את מקומה של אמו נטלי, לא עזב את מיטתה.

מיריי דארק הייתה מהפופולריות שבשחקניות צרפת בשנות השבעים והשמונים ובת זוגו של אלן דלון במשך 15 שנה, אך גם הרבה יותר מכך. בסרטיה התיעודיים, הקריירה השנייה שלה, עוררה מודעות לסבלם של אנונימיים ולא חסכה מעצמה מאמצים בפעילותה ההומניטרית. מיריי דארק ידעה סבל מהו, נפשי ופיזי. הבלונדינית הסקסית וההדורה, הכוכבת הנערצת, שצילומיה קישטו את שערי המגזינים, לבדה או בזרועותיו של דלון, צמחה מילדות כאובה שהיה עליה לרפא בכוחות עצמה.
ילדות

ילדות

מיריי אֶגְרוֹז, שנולדה בטולון לאב גנן ולאם בעלת מכולת קטנה, הייתה ילדה עצובה ולא רק משום שהוריה היו עניים ובנות כיתתה לעגו לה על בגדיה הישנים והמרושלים. מיריי גדלה בבית ללא חשמל, מים זורמים וחימום. הוריה עבדו מבוקר עד ערב. אמה שירתה לקוחות במכולת באדיבות ובנאמנות כשהיא מגלה נדיבות רבה כלפי הנזקקים שבהם, אך את בתה הקטנה, הצמאה לתשומת לב, הזניחה. אביה, מרסל, גידל ירקות ופירות בגן והביא אותם למכולת, בשתיקה. כשפתח את פיו, היה זה כדי לזרוק הערות לעבר מיריי הקטנה בנוסח "הינה באה הממזרה אל השולחן", כשהאם הפנתה את גבה או לא הייתה נוכחת.

מהרגע שבו הבינה הילדה את משמעות הכינוי שהצמיד לה, חשדה שמרסל איננו אביה הביולוגי. חשד זה קיבל ביסוס כששנים רבות לאחר מכן, ב-2007, בעודה חוצה את שנז אליזה, קיבלה שיחת טלפון ממדיום בשם פטריסיה דַארֵה שביקשה לפוגשה. פטריסיה סיפרה לה שאמה של מיריי, שנפטרה כעשר שנים קודם לכן, שוחחה אתה, עם פטריסיה, וכמו כן שוחחו עם המדיום גם שני האבות. מיריי, לדבריה, לא הייתה אכן בתו הביולוגית של מרסל כי אם של אדמון, חייל בחיל הים הצרפתי שנהרג בהודו-סין.

השערה זו, בהנחה שהיא נכונה (אמה של מיריי הכחישה אותה מכול וכול), מסבירה את היחס הלא אוהב של ההורים אל הילדה. בתכנית הטלוויזיה הצרפתית "לה דיוואן" ("הספה"), שבה ראיין העיתונאי מרק-אוליבייה פוז'ייל את מיריי דארק, סיפרה מיריי על אפיזודה משמעותית מאוד בילדותה. כשהייתה בת 6, הוביל אותה יום אחד אביה מרסל לעליית הגג והראה לה חבל תלייה. בכוונתו הייתה לתלות את עצמו. "זו אשמתך, קיומך הרס את חיי", הטיח בילדה שבכתה, צעקה, ביקשה סליחה, התחננה שלא יגשים את איומו.

מפליא לראות באיזה איפוק והבנה דיברה מיריי דארק בת ה-77 על אירועי ילדותה הכאובים. מיריי הסבירה שכל המשפחה סבלה מהמצב. עבור האב מרסל הילדה סימלה בגידה ועבור האם הילדה סימלה תאונה. כיום, אמרה מיריי לידידהּ מרק-אוליבייה פוז'ייל, אהבתה אל שניהם רק הולכת ומתעצמת. הם גידלו אותה, הם היו שם, והשאר לא חשוב. אך בזמן אמת, לא היו הדברים כך. הילדה כהת השיער, העצובה והדאוגה, הבלתי אהובה, הטמינה את הסצנה המקברית בנפשה וחיכתה לרגע שבו תגדל כדי שתוכל לצאת לחיים ולהיות עצמאית ומאושרת. מיריי החליטה שחייה יהיו עליזים ושמחים ונמלטה מהמסגרת המשפחתית כשרק התאפשר לה הדבר.

קריירה בפריז

מיריי צפתה בהתפעלות בבריז'יט בארדו בסרט "ואלוהים ברא את האישה" וקיוותה להיות כמוה. היא סיימה בהצטיינות את בית הספר האזורי לאמנויות (החינמי) ובגיל 18, מכתבי המלצה וכריך בכיס, עלתה על רכבת לפריז. בצד עבודות כשמרטף, כמטיילת עם כלב של רוזנת, כדוגמנית, ועוד כהנה וכהנה, לקחה מיריי שיעורי משחק והתפרנסה בדוחק אך עד מהרה האירה לה ההצלחה פנים. תפקידים בתיאטרון, בטלוויזיה ובקולנוע הוצעו לה ולא פסקו.

חבורתו של הבמאי ז'ורז' לוטנר – לינו ונטורה, ז'אן לֶפֵבְר, פרנסיס בלאנש – מצ'ואים לא קטנים ואף מיזוגנים, אימצה אותה לחיקה כאחות קטנה וכיבדה אותה כאישה שנונה ופקחית, בעלת הומור, חזקה ונחושה. לוטנר ידע שמיריי התמירה, החכמה, החרוצה, המוכשרת והאופטימיסטית תוכל לגלם את ערכיה החדשים של האישה המודרנית. חינה וחוצפת נעוריה שבו אותו. הוא הפך אותה לכוכבת והיא, בדרך לכך, החליפה תדמית. מיריי שינתה את שם משפחתה לדארק, כמו ז'אן דארק, וצבעה שערה לבלונדיני, מעשה שסימל עבורה את המעבר אל האור, השמחה, ההצלחה והתהילה – פיצוי, לא נקמה, על ילדותה הזנוחה.

מיריי לא רצתה מעולם לנקום אך צילומי העירום הנועזים שלה, שפיארו את שערי המגזינים של התקופה, נועדו למשוך את תשומת לבם של הוריה ואף להתגרות בהם ולהכעיסם. ז'ורז' לוטנר, שתחת שרביטו שיחקה ב-13 סרטים, המציא עבורה את דמות הבלונדינית החושנית והאנושית. מנערה חששנית שסבלה בשל גופה הנערי מעט הפכה מיריי לאישה קוקטית, בטוחה בעצמה, סמל מין. מיריי דארק שיחקה לצד גדולי התקופה, ז'אן גאבאן, לואי דה פינס, לינו ונטורה, ברנאר בְּלִיֵיה, ז'קלין מַיָיאן, מישל סֶרוֹ. מישל אודייאר כתב תסריטים במיוחד בשבילה ושיתף אותה באהבתו למילים, לספרות ולספורט ההיאבקות.

בבית ילדותה של מיריי לא היו ספרים אך היא השלימה את החסר וקראה בכוחות עצמה את מולייר, רסין, וולטר, רמבו, ורלן, סאד, מונטרלאן, קפקא, סלין, קאמי ועוד. לא מפליא שחבורתו הסגורה של לוטנר, על טהרת הגבריות, קיבלה אותה אליה ועוד כשוות ערך. אחרי סרטים קומיים רבים של לוטנר ואחרים, רצתה לשחק בסרטים אינטלקטואליים יותר ופנתה אל ז'אן-לוק גודאר שבסרטו "סוף שבוע" מ-1967 הופיעה בתפקיד הראשי, קורין, לצדו של ז'אן יאן.

תפקידי התמימה או הפרוצה לא סיפקו יותר את מיריי. היא הציעה ללוטנר לביים את הסרט הנועז והמהפכני לתקופה, "גליה", שבו תגלם אישה מסוג חדש, שכמוהו עוד לא נראה בקולנוע, צעירה משוחררת ואחראית שנטלה את הכוח לידיה, שניהלה את חייה כרצונה והחליפה מאהבים כאוות נפשה. לא פרוצה ולא בורגנית. וכך שנתיים לפני מאי 68 נעשתה מיריי דארק לאייקון של דור שלם של צעירות שראו בדמותה על המסך מודל חיקוי. מיריי דארק הפכה לסמל התנועה לשחרור האישה.

בחיים עצמם מיריי דארק הייתה גם היא אישה חופשייה ואחראית שהחליטה בעצמה על גורלה, אך בניגוד לגליה, הדמות שגילמה, לא הרבתה לצבור הרפתקאות כי אם חוותה שלוש אהבות גדולות ומשמעותיות שעיצבו את חייה.

15 שנים עם אלן דלון

כשאלן דלון היה בעיצומי צילומיו של הסרט המפורסם "הבריכה" עם רומי שניידר, נוצר הרושם שזוג הנאהבים לשעבר משחזר את סיפור תשוקתם ההיסטורי לא רק בסרט כי אם גם במציאות, אך האמת הצרופה הייתה מורכבת הרבה יותר. אלן דלון מיהר כל סוף שבוע אל רומא, להצטרף אל מיריי דארק שהשתתפה בצילומיו של "הראלי של מונטה קרלו" בבימויו של קן אנקין, לצד בורביל, פיטר ברוק וטוני קרטיס. דלון שלח טלגרמה למיריי כדי להציע לה לשחק בסרט הגנסטרים של ז'אן ארמן, "ג'ף". "זה יהיה תפקיד חייך", כתב לה. "מדוע לא תבוא לרומא להביא לי את התסריט בעצמך?", ענתה מיריי. "ג'ף" לא היה אולי תפקיד חייה, אך אלן נכנס אליהם בסערה ולא יצא מהם עד נשימתה האחרונה, פשוטו כלשונו.

עבור דלון התחילה מסכת הייסורים של פרשת מרקוביץ'. שומר ראשו ועוזרו לשעבר, העבריין סטפן מרקוביץ', נמצא ב-1 לאוקטובר 1968 ירוי למוות ודלון עבר חקירות ממושכות בחשד שהזמין את הרצח. אלן דלון היה בעיצומו של תהליך פרידה וגירושים מנטלי דלון, האישה היחידה שאותה נשא רשמית. מרקוביץ' ניהל, למורת רוחו של דלון, הרפתקאת אהבים קצרה עם נטלי ופוטר ממשרתו על ידי דלון זמן קצר לפני הרצח. מרקוביץ' השפיל את דלון בחיזוריו אחרי נטלי וזה, לפי שמועות, איים עליו במשפט: "אהרוג אותך אם תיגע באשתי". מכאן ועד לחשד בדלון הדרך הייתה קצרה.

ב-8 באוקטובר 1968 הגיעו שני מפקחי משטרה לסט הצילומים של הסרט "הבריכה", בביומו של ז'אק דֶרֵה, בווילה ברמטואל כדי לחקור את אלן דלון בדבר יחסיו עם ידידו לשעבר מרקוביץ', שהתגורר שנתיים בביתו. בסרט עצמו לא מגיעים שני מפקחים לווילה ברמטואל, כי אם רק מפקח אחד, אך הדמיון בין המציאות לעלילת הסרט מצמרר. גם בסרט משחק אלן דלון תפקיד של חשוד ברצח שנחקר על ידי המשטרה. ז'אן-פול (אלן דלון) גורם לטביעתו של הארי (מוריס רוֹנֵה), ידידו הקרוב ומאהבהּ לשעבר של בת זוגתו מריאן (רומי שניידר). מריאן מחפה על ז'אן-פול ולא מגלה למפקח המשטרה שהוא זה שהטביע בשעת התקף טירוף את הארי היהיר, שלא הפסיק להשפילו. יש לציין, עם זאת, שבעוד שבסרט אלן דלון משחק תפקיד של רוצח, במציאות עצמה, אחרי 8 שנים מייגעות, תוסר כל אשמה מאלן דלון שלא היה מעורב ברצח של סטפן מרקוביץ'.

בכל אותן שנתיים קשות שבהן נחקרו דלון ומקורביו, גם מיריי, בחשדות שווא, עמדה מיריי לצדו ותמכה בו ללא סייג בעוד שרוב חבריו הפנו לו עורף. ולא רק במבחן זה עמדה מיריי. דלון היה באותו זמן בזוגיות עם רקדנית ושחקנית מגוודלופה, מדלי במי, המופיעה, אגב, בתפקיד שולי בסרט "הבריכה" שבו היא רוקדת פעם לבד ופעם עם דלון. מיריי הסכימה לחיות במשולש עד שב-1972 נסעה מדלי לאיים הקריביים לשחק בסרט הרפתקאות של קלוד ללוש עם ז'אק ברל ולא חזרה יותר. מדלי וברל התאהבו ממבט ראשון וחיו יחד עד יומו האחרון של ברל. בהשראת חייה כצלע במשולש, כתבה מיריי דארק תסריט. רוז'ה קאהן לקח על עצמו את הביום, אלן דלון את ההפקה וב-1969 יצא הסרט "מדלי" בכיכובם של דלון, מיריי ומדלי. המשולש במציאות שיחק את עצמו בסרט.

מיריי ודלון שיחקו יחד ב-13 סרטים, ביניהם "בורסלינו" ב-1970 וסרט ההמשך שלו "בורסלינו ושות", ב-1974. באותה שנה "הזמין" דלון אצל לוטנר סרט שבו הוא ומיריי יככבו בתפקידים הראשיים. התוצאה הייתה "שדיים של קרח" שבו גילם דלון תפקיד של עורך דין בעל השפעה שלקח תחת חסותו פסיכופטית מסתורית ומושכת, פגי, שאותה גילמה מיריי דארק. פגי רצחה את בעלה בדוקרן קרח וחשודה ברציחות נוספות (מזכיר משהו?). ב-1977 יצא "האיש הממהר", בבימויו של אדואר מולינרו, לפי הרומן האפונימי של פול מוראן, משנת 1941. דלון ומיריי כיכבו בו בתפקידים הראשיים, דלון בתפקיד סוחר עתיקות ואספן אמנות תזזיתי ומיריי בתפקיד אשתו שלא עומדת בקצב חייו הנלהב.

אלן דלון - מקור צילום ויקיפדיה

אלן דלון – מקור צילום ויקיפדיה

דארק ודלון, דלון ודארק. אט אט דחקה מיריי לקרן זווית את הקריירה הפרטית שלה והתמסרה לשירותו של אהובהּ אותו העריצה בלי גבול. אחרי עשר שנים שבהן הקדישה עצמה לקולנוע ללא הפסק, רצתה להיות אישה בלבד, לא שחקנית. במשך תקופה זו, החל מ-1968, הייתה מיריי דארק מאושרת. היא שיפצה, עיצבה וניהלה את מקומות מגוריו של הכוכב המצליח, דירת ענק ברציף קנדי – טריפלקס בן 1200 מ"ר, המשקיף על נהר הסן ברובע ה-16 בפריז, חוות סוסי מירוץ ליד אקס אן פרובנס, אחוזת כפר בדוּשי, במרחק של כ-150 ק"מ מפריז, ארמון במרקש. באחוזה בדוּשי, שבה הרבה הזוג לבלות את סופי השבוע, בנתה מיריי מחדש, במשך 3 שנים, את הטירה שנחרבה, עיצבה בית לאירוח חברים, מגורים ומחנה אימון למתאגרפים, אגם ברווזים, קפלה, בית קברות לכלבים, הכול לפי רצונותיו וגחמותיו של אלן, אלה שאמר ואלה שניחשה, הקימה לו גן עדן.

מיריי חייתה בצלו, מילאה את כל התפקידים, הייתה לו אם, רעייה ואחות. היא טיפלה ב-25 הכלבים, ניהלה את צוות העובדים, הייתה אחראית לעסקיו של דלון – עניבות, בשמים,שעונים, משקפיים, רהיטים ועוד, גידלה את אנתוני בן ה-4, בנם של אלן ונטלי, הגנה על הילד התזזיתי וגישרה בינו לבין אביו בעדינות ובסבלנות. מיריי דארק אהבה והייתה נאהבת, לא דאגה עוד לפרנסתה, נהנתה מהחירות שהיא ואלן העניקו זה לזה, צברה נסיון חיים מעשיר, נהנתה מהכול, הייתה מוכנה להכול. אך לא אלן דלון. ב-1980 עברה מיריי ניתוח לב פתוח בניצוחו של פרופסור קריסטיאן שברול. מיריי הוזהרה שלא תשרוד הריון. חלומה להקים משפחה עם אלן נגוז. אלן רצה עוד ילדים.

בשנת 1981, במשך צילומי סרטו "בעורו של שוטר", התאהב דלון עד כלות הנשמה בשחקנית הצעירה, בת ה-21, אן פאריוֹ ונפרד ממיריי. לאחר כמה חודשי חיים במשולש (מה שהתחיל במשולש, נגמר באותה דרך), ארזה מיריי מזוודה ועזבה את טירת הכפר בדוּשי כדי לבכות בדירת חדר שהשאיל לה ידידהּ, מעצב האופנה גי לרוש. לא להרבה זמן. מיריי המשיכה לטפל בעסקיו של דלון ונסעה לאיטליה ולשוויץ כדי לפקח על ייצור מותג העניבות של אלן. במנהרה בעמק אאוסטה באיטליה נפצעה בתאונה שגרמה לה לשבר רציני בעמוד השדרה. לא, מיריי לא התכוונה להתאבד, לא היא נהגה. המשאית, שבקרביה ננעצה המכונית, מעכה אותה כהוגן אך בנס לא פגעה בלבה של מיריי שרק יצא מניתוח.

אלן דלון מיהר לבית החולים באאוסטה והעביר את מיריי לזה בז'נווה, מילא כהלכה את תפקידו כבן זוגה, העביר מידע לתקשורת, מחייך אל מול המיקרופונים. אף אחד לא ידע עדיין שאלן ומיריי כבר לא. היה שם, ליד מיטתה, גם מנהל תחנת הרדיו אירופה 1, העיתונאי, ההיסטוריון (מחבר ספרים על מסעות הצלב), הספורטאי (אופנוען נלהב), תמלילן שירים (לזמר מישל סרדו) – פייר בַּארֵה, אהבתה השנייה של מיריי. באותו יום שבו נפצעה, עמדה לאכול אתו ארוחת ערב, בדייט ראשון. אך החלימה מהפציעה אחרי שלושה חודשים של גבס בלי תנועה, מיהרה להצטרף אליו, חגוּרה במחוך גב, לראלי נועז במדבר, בג'יפ ובהליקופטר, "ראלי הפרעונים".

פייר בַּארֵה היה הגבר הנכון במקום הנכון ובזמן הנכון. שונה מאוד מאלן, אך לא פחות מרתק ממנו, פייר פתח לפני מיריי עולם חדש שמילא אותה שמחת חיים. האידיליה נמשכה חמש שנים והסתיימה באופן טרגי כשפייר בַּארֵה נפטר ב-1989 בגיל 52 מסרטן הכבד לאחר כשל השתלה. מיריי "גנבה" את גופתו מבית החולים כדי שישהה זמן סמלי בבית. כשיבוא יומה, תבקש למות בביתה, מוקפת במקורביה. עד כמעט הרגע האחרון, מיריי הייתה בטוחה שפייר יחלים. הצער היה כבד. מיריי בכתה וצעקה בלילות אך בבוקר העלתה חיוך על פניה.

מיריי לא הכבידה מעולם על אחרים, לא באבלה ולא במצוקותיה ובמועקותיה. כמה שעות לפני מותו, בעודו שוכב גווע, שלח פייר לקרוא לאלן לבית החולים והשביע אותו לדאוג למיריי. אלן דלון נשבע. קשר הידידות בין אלן דלון ומיריי דארק לא נפסק מעולם, עד הרגע האחרון. כל אחד מהם היה נוכח בחייו של האחר. על אלן אמרה שהוא בנה, אביה, אהובהּ, ידידהּ. אחרי מותה הצהיר דלון שהיא, מיריי דארק, הייתה האישה של חייו. ובנו אנתוני אישר. מיריי דארק הייתה נוכחת גם בחייהם של בתו ובנו של אלן שנולדו לו מנישואיו לדוגמנית ומנחת טלוויזיה הולנדית.

ב-2007 התאחדו שוב אלן דלון ומיריי דארק והפעם על בימת תיאטרון מריניי, בשנז אליזה, במחזה שהתבסס על סרטו המפורסם של קלינט איסטווד מ-1995, לפי רב המכר של רוברט ג'יימס וולר, "הגשרים על מחוז מדיסון". המחזה גרם התרגשות רבה לשחקנים ולקהל ורץ שישה חודשים.

נישואים מאושרים ובימוי סרטים תיעודיים

בשנות התשעים חזרה מיריי דארק לשחק במספר סרטי טלוויזיה פופולריים. אך כוכבה כשחקנית זהר פחות מאשר קודם ואז הוצע לה מטעם הטלוויזיה הצרפתית לעבור לצדה השני של המצלמה. לאחר שבן זוגה פייר נפטר מכשל השתלת כבד, התבקשה מיריי לביים סרט תיעודי על השתלות. זה היה סרטה התיעודי הראשון שנקרא "חיים שניים" ובו סיפרה על מאבקו של בן זוגה נגד המחלה. החל מתקופה זו ועד שנת 2015 ביימה מיריי 13 סרטים תיעודיים על נושאים חברתיים, ביניהם: אסירות משוחררות ("מהצל לאור"), פרוצות ("פגישה חטופה"), נערות ליווי ("לא על הפה"), חסרות בית ("עשרות אלפי נשים הן חסרות בית"), סרטן ("הספק והתקווה"), שחקניות פורנו ("חיים בסימן אקס"), נזירות ("לחיות מאהבה"), תגובה לעוול ("לסלוח"), מוות ("המסע לעבר הבלתי נודע").

סרטה האחרון עסק במילת נשים וייצא לאוויר בקרוב. מיריי בילתה ימים שלמים ברחוב, בבתי אנשים, בבתי חולים, בבתי סוהר, בספריות, קראה, חקרה, דיברה, ראיינה. היא חשה חמלה רבה למוכי הגורל, הזדהתה אתם וסייעה להם ככל שיכלה אך בעת ובעונה אחת ידעה להגן על עצמה ולא לתת לכל הסבל להציף ולהשקיע. מיריי לא שקעה מעולם בהרס עצמי. בשעותיה הקשות ביותר התמודדה עם הפציעות והמחלות בגבורה. מיריי ידעה תמיד להעריך את העובדה שהתאפשר לה, בכל פעם, לקום מהמיטה ולהמשיך בחייה.

13 סרטים תיעודיים שביימה מיריי דארק שבהם גדלה וצמחה מבחינה אנושית כנגד 13 הסרטים בבימויו של ז'ורז' לוטנר שבהם השתעשעה ונהנתה, יצאה מן הצל אל האור. מיריי הייתה שחקנית פופולרית שהקולנוע לא אפשר לה דייה להתממש בתפקידים טרגיים אך סרטיה התיעודיים מילאו את החסר. בנוסף, היוו אלה עבורה מעין תרפיה שבה התמודדה עם פחדיה והתגברה עליהם. סרטים מקצועיים, רגישים, אנושיים שבהם רואים אותה מעיינת בספרים, במסמכים, חוצה רחובות וגנים, שומעים את קולה מפעם לפעם אך עיקר האור מופנה אל האנשים שראיינה ואל סיפור חייהם. בסרט התיעודי "לסלוח" בוחנת הבמאית ארבעה מקרים של תגובות הנפגע על נטישת בן זוג, על טעות משפטית, על טעות רפואית, על אונס.

אחת מהנפגעות היא אם שבתה קפוסין איבדה את חייה בבית חולים לאחר טעות גורלית שחזרה על עצמה פעם נוספת. קפוסין עמדה בפני השתלת מח עצם. במקום להזריק לה 8 מיליגרם של חומר שמטרתו למנוע את דחיית השתל, הזריקה לה האחות 8 גרם ממנו. הצוות לא הבין את תגובת החולה והורה על הזרקה נוספת. שוב קיבלה הילדה מנה טעויה, פי אלף מהנדרש. בניגוד למצופה, אמה של קפוסין מכירה תודה לצוות המטפל שהיה אכן מסור ואוהב. היא סלחה סליחה גמורה. לא לסלוח, אמרה, פירושו כליאה עצמית בעמדה של קורבן. לסלוח פירושו מאידך לשחרר את האשמים מרגשות אשמה ולתת להם להמשיך בחייהם.

מיריי דארק ובעלה השלישי

מיריי דארק ובעלה פסקל דפרה

חיים מקצועיים עשירים וגם פגישה ששינתה שוב את חייה של מיריי ועיצבה אותם מחדש. מיריי הגדירה את בן זוגה השלישי כ"מתנה בלתי צפויה". בעשרים ושתיים שנות חייה האחרונות חייתה מיריי דארק באושר רב עם מעצב הפנים, פסקל דֶפְּרֵה. היא אימצה את ילדיו ולאחר מכן את נכדיו והוא עצמו הפך להיות ידיד קרוב של אלן דלון, ללא שום רגשות קנאה. במסע הלווייתה של מיריי דארק שהתקיים ב-1 לספטמבר 2017 תמכו שניהם זה בזה. לאחר טקס האשכבה בכנסיית סן סולפיס, נקברה מיריי בבית הקברות של מונפרנאס, ליד קברם של סרז' גנסבור ובתה של ג'יין בירקין, קתי ברי. צירוף מקרים: מיריי לא הייתה זמרת אך, כמו ז'אן מורו ובריז'יט בארדו, שרה כמה שירים, שניים מהם בניצוחו של סרז' גנסבור: "פתחו מרכאות, סגרו מרכאות"

ו-"הליקופטר":

מיריי דארק, שלבה הרחום פעם פעימות חזקות במיוחד, ולא רק משום קוצב הלב, תמכה בארגונים הומניטריים, ביניהם ארגון המסייע לילדים חולי לב מכל העולם לעבור טיפולים מתאימים וארגון המסייע לקשישים באשפוז. "אני כדור של אהבה", אמרה לעיתונאי לורן דֶלַאוּס בתכנית ,Un jour, un destin שהוקדשה לה.

מכל הדמויות שאותן חקרתי לאתר "פרנקופילים אנונימיים", אם יורשה לי לסיים בנימה אישית, הערצתי הגדולה ביותר נתונה למיריי דארק. התרגשתי גם מאישיותם של סלבריטאים רבים אחרים אך מיריי דארק הפעימה אותי באופן מיוחד בחוכמתה, באצילותה, בכנותה ובנדיבותה הטבעיות. מיריי דארק מהווה מודל חיקוי ועידוד. חברתה הסופרת קתרין פנקול סיפרה שיום אחד, כשישבו שתיהן בבית קפה, ניגשה אליהן בחורה והציגה עצמה כילדת מוסדות. בתיקה שמורה תמיד תמונתה של מיריי ובכל פעם כשעובר עליה רגע קשה, היא חושבת על מיריי ומתעודדת. מיריי נתנה לה את מספר הנייד הפרטי שלה למקרה שתרצה לדבר אתה שוב. אפיזודה קטנה אבל גדולה.

כמה מילים על אורנה ליברמן

אורנה ליברמן בעלת דוקטורט בספרות צרפתית היא חוקרת תנ"ך, ספרות ותרבות המתגוררת בצרפת. אתם מוזמנים לבקר בבלוג שלה לשון המקרא – אור חדש על שפה עתיקה, המוקדש בעיקרו לביאור התנ"ך דרך שפתו, אך כולל לא מעט רשומות על תרבות צרפת.

הפוסט הלב הפועם של מיריי דארק מאת אורנה ליברמן הופיע ראשון בפריז תרבות צרפת ומה שבינהן | פרנקופילים אנונימיים

מסעדות מומלצות ברובע ה-6 של פריז (סן ז’רמן)

$
0
0

מסעדות לא יקרות ברובע ה-6 בפריז

Aloï

Aloï. צילום THE FORK.
Aloï. צילום THE FORK.

כתובת:7 Rue des Ciseaux

מטבח: תאילנדי

מסעדה מצויינת שנמצאת לא רחוק כל כך מכנסיית סן ז’רמן דה פרה. המסעדה מגישה מבחר רב של מנות מן המטבח התאילנדי שלא רק טעימות לחיך אלא גם נראות טוב (כפי שניתן לראות בתמונה). אם תזמינו מקום דרך הקישור בדף הזה תוכלו לקבל עד 40% אחוזי הנחה (במידה ותזמינו מהתפריט ולא ארוחה עסקית).

La Crêpe Rit du Clown

La Crêpe Rit du Clown. צילום: THE FORK.
La Crêpe Rit du Clown. צילום: THE FORK.

כתובת: 6 Rue des Canettes

מטבח: צרפתי ברטוני (קרפרי)

מסעדת קרפים מצויינות עליה המליצה לי גוני בורשטיין. המסעדה הזאת נמצאת ב rue de Canettes לא רחוב מ Chez Georges המיתולגי וכנסיית סן סולפיס. אופצייה מצוינת לכל מי שרוצה ארוחת ערב קלילה ולא יקרה לפני שהוא הולך לשתות יין בשה ז’ורז’ ולהנות מהמוזיקה של  ג’ף.

L’Avant Comptoir

L’Avant Comptoir. צילום: THE FORK.
L’Avant Comptoir. צילום: THE FORK.

כתובת:3 Carrefour de l’Odéon

מטבח: פירות ים

מסעדה נחמדה מאוד בלב רובע סן ז’רמן ליד האודיאון ולא רחוק מגני לוקסמבורג, שמגישה פירות ים ובשר מטוגן. לא גורמה אבל טעים וממלא.

Parc Aux Cerfs

Parc Aux Cerfs. מקור צילום: THE FORK.
Parc Aux Cerfs. מקור צילום: THE FORK.

כתובת:50 Rue Vavin

מטבח: צרפתי

המסעדה נמצאת בחלק הדרומי של הרובע ה-6 ממש קרוב לבולבאר דה מונפרנאס. המסעדה מגישה אוכל צרפתי קלאסי באווירה מצויינת. זכיתי לאכול כאן פעם אחת ונהנתי במיוחד מפאטה הפואה גרא של המקום. דרך אגב, למי ששאל את עצמו האם המסעדה נקראת על שם פארק הצבאים הנודע לשמצה של לואי ה-15, אז התשובה היא לא.

מסעדות גורמה ברובע ה-6 בפריז

Lapérouse

Lapérouse. מקור צילום: THE FORK.
Lapérouse. מקור צילום: THE FORK.

כתובת:51 Quai des grands augustin

מטבח: צרפתי

מסעדה עם היסטוריה של כ-200 שנה. הייתה אהובה על ויקטור הוגו לא רק בזכות האוכל המצויין שלה אלא בזכות העובדה שהיא מאפשרת לשכור חדרים פרטיים ולהביא לשם את המאהבת באופן דיסקרטי לחלוטין. אינני יודע אם המסעדה ממשיכה להוות מקום מפגש לאוהבים שלא יכלו למצוא לעצמם מלון זול, אבל האוכל כאן ממשיך להיות מצוין.

Opium, La Cabane

Opium, La Cabane. מקור צילום: THE FORK.
Opium, La Cabane. מקור צילום: THE FORK.

כתובת:44, rue Dauphine

מטבח: צרפתי

מקום קטן מאוד שמגיש פירות ים ודגים נאים. אכלתי בו פעם אחת עם קבוצת מטיילים ומאוד התרשמנו מהטריות ואיכות מאכלי הים. גם השירות במקום היה מצויין. מידי פעם המקום מציע הנחה על התפריט של כמה עשרות אחוזים ואז גם המחיר כאן הופך למאוד ידידותי.

כמה מילים על The Fork או La Fourchette

אתר The Fork, הידוע בצרפת גם בתור La Fourchette, הוא אחד הסודות הכי שמורים של כל מי שחי בפריז. מדובר בשירות המאפשר להזמין שולחנות במסעדות שונות בעיר האורות ובחלק גדול מהמקרים אף לקבל עד 50% אחוזי הנחה על התפריט (בכפוף לתנאים).

מה שכל כך טוב לגבי השירות הזה הוא שגם אם המסעדה הספציפית לה הזמנתם מקום לא נותנת הנחה, הרי שכל הזמנה תקנה לכם נקודות הנקראות Yums. אם תצברו מספיק נקודות תוכלו לקבל הנחה על הארוחה הבאה שלכם בכל מסעדה שנמצאת באתר, בלי קשר אם היא נותנת הנחה על התפריט או לא. מכאן שאם אתם פרנקופילים ותיקים שאוהבים לחזור לפריז פעם אחר פעם, הרי שבסופו של דבר תוכלו לזכות בלא מעט הנחות ולחסוך לא מעט כסף.

זאת הסיבה מדוע אני ממליץ לכם בחום להשתמש בקישורים שנמצאים בדף הזה ולהזמין את השולחן דרך השירות המעולה הזה.

מחפשים מסעדות נוספות ברובע ה-6 של פריז?

כנסו לקישור הזה ותוכלו למצוא מסעדות מעולות ולקבל עד 50% הנחה על הארוחה הבאה שלכם. אם תרצו לחפש מסעדה ברובע אחר אתם מוזמנים להיכנס לדף המסעדות שלי.

אכלתם? שבעתם? בא לכם להכיר את הרובע השישי?

אתם מוזמנים להיכנס לדף האטרקציות של הרובע השישי ולמצוא שם מוזיאונים, מסלולי טיול ועוד.

רוצים להתגורר ברובע השישי של פריז?

מסעדות מומלצות ברובע ה-7 של פריז (מגדל אייפל)

$
0
0

מסעדות לא יקרות ברובע ה-7 בפריז

Pottoka

Pottoka. צילום: THE FORK.
Pottoka. צילום: THE FORK.

כתובת: 4 Rue de l’Exposition

מטבח: צרפתי

מסעדת שף ממש ממש לא יקרה. המנות כאן טעימות ובגודל סביר פלוס. מומלץ מאוד לנסות את תפריט הצהריים שהמחירים שלו יותר מסבירים.

מסעדות גורמה ברובע ה-7 בפריז

Chez l’ami Jean

Chez l´Ami Jean. מקור צילום: THE FORK.
Chez l´Ami Jean. מקור צילום: THE FORK.

כתובת: 27 Rue Malar

מטבח: צרפתי

Le Violon d’Ingres – Christian Constant

Le Violon d'Ingres - Christian Constant. צילום: THE FORK.
Le Violon d’Ingres – Christian Constant. צילום: THE FORK.

כתובת: 135 Rue Saint-Dominique

מטבח: צרפתי

מסעדה בעלת כוכב מישלן של השף של בנג’מן קונסטאן. המסעדה נמצאת בלב הרובע ה-7 של פריז ברחוב Saint Dominique ומגישה מטבח צרפתי עכשווי. המסעדה זכתה לציונים מצויינים הן ב THE FORK והן ב TRIP ADVISOR ולא כל כך פשוט להשיג בה שולחן. זו הסיבה שאני ממליץ להזמין בה מקום מראש.

Les Fables de la Fontaine

Les Fables de la Fontaine. מקור צילום: THE FORK.
Les Fables de la Fontaine. מקור צילום: THE FORK.

כתובת: 131 Rue Saint-Dominique

מטבח: צרפתי

מסעדת שף מצויינת שנמצאת ממש לא רחוק ממסעדתו של בנג’מן קונסטאן. המאכלים כאן הם לא רק טעימים אלא ממש יפים והאסתטיקה שולטת בכל מנה. גם שילוב הטעמים בכל מנה הוא ממש מצויין (נסו למשל את הביצה עם הכרוב הכבוש ברוטב חמוץ מתוק) ולכן המסעדה מומלצת לבעלי חך הרפתקני.

Restaurant Auguste – Gaël Orieux

Restaurant Auguste - Gaël Orieux. צילום: THE FORK.
Restaurant Auguste – Gaël Orieux. צילום: THE FORK.

כתובת: 54, rue de Bourgogne

מטבח: צרפתי

מסעדה צרפתית קלאסית לא זולה (אך לא סופר יקרה) ומאוד פופופלארית בקרב עובדי משרדי הממשלה שנמצאים בסביבה. כמו כן המסעדה מתהדרת בתפריט יינות נרחב שיכול להתאים כמעט לכולם.

כמה מילים על The Fork או La Fourchette

אתר The Fork, הידוע בצרפת גם בתור La Fourchette, הוא אחד הסודות הכי שמורים של כל מי שחי בפריז. מדובר בשירות המאפשר להזמין שולחנות במסעדות שונות בעיר האורות ובחלק גדול מהמקרים אף לקבל עד 50% אחוזי הנחה על התפריט (בכפוף לתנאים).

מה שכל כך טוב לגבי השירות הזה הוא שגם אם המסעדה הספציפית לה הזמנתם מקום לא נותנת הנחה, הרי שכל הזמנה תקנה לכם נקודות הנקראות Yums. אם תצברו מספיק נקודות תוכלו לקבל הנחה על הארוחה הבאה שלכם בכל מסעדה שנמצאת באתר, בלי קשר אם היא נותנת הנחה על התפריט או לא. מכאן שאם אתם פרנקופילים ותיקים שאוהבים לחזור לפריז פעם אחר פעם, הרי שבסופו של דבר תוכלו לזכות בלא מעט הנחות ולחסוך לא מעט כסף.

זאת הסיבה מדוע אני ממליץ לכם בחום להשתמש בקישורים שנמצאים בדף הזה ולהזמין את השולחן דרך השירות המעולה הזה.

מחפשים מסעדות נוספות ברובע ה-7 של פריז?

כנסו לקישור הזה ותוכלו למצוא מסעדות מעולות ולקבל עד 50% הנחה על הארוחה הבאה שלכם. אם תרצו לחפש מסעדה ברובע אחר אתם מוזמנים להיכנס לדף המסעדות שלי.

אכלתם? שבעתם? בא לכם להכיר את הרובע השביעי?

אתם מוזמנים להיכנס לדף האטרקציות של הרובע השביעי ולמצוא שם מוזיאונים, מסלולי טיול ועוד.

רוצים להתגורר ברובע ה-7 של פריז?

מסעדות מומלצות ברובע ה-8 של פריז (שאנז אליזה ושער הניצחון)

$
0
0

מסעדות במחיר סביר יחסית לרובע ה-8

Truffes Folies 8ème

Truffes Folies 8ème. צילום: THE FORK.
Truffes Folies 8ème. צילום: THE FORK.

כתובת: 48 Rue de Berri

מטבח: צרפתי

מסעדה צרפתית מושחתת על טהרת הכמהין. מה שמפתיע הוא המחיר הסביר מאוד בהתחשב במצרכים בהם משתמשים בעלי המסעדה.

Philippe et Jean Pierre

Philippe et Jean Pierre. צילום: THE FORK.
Philippe et Jean Pierre. צילום: THE FORK.

כתובת: 7, rue Boccador

מטבח: צרפתי

מסעדה צרפתית באיכות מעולה ובמחיר סביר לחלוטין למה שמה מקבלים ולאזור היוקרתי בו היא נמצאת (לא רחוק מ Avenue Montaigne בו נמצאות חנויות אופנת העילית של פריז).

מסעדות גורמה ברובע ה-8 בפריז

Epicure – Le Bristol Paris

Epicure - Le Bristol Paris. מקור צילום: THE FORK.
Epicure – Le Bristol Paris. מקור צילום: THE FORK.

כתובת: 112 Rue du Faubourg Saint-Honoré

מטבח: צרפתי

מסעדת גורמה מצויינת במלון Bristol שבלב רובע Faubourg Saint Honoré היוקרתי. השף אריק פרשון מגיש כאן מטבח צרפתי קלאסי תוך שימוש במרכיבים היוקרתיים ביותר (תרנגולת מברס, קוויאר, פטריות כמהין ועוד). שימו לב שאם ברצונכם לאכול כאן עליכם לבוא עם חליפה ועניבה הן לארוחת הצהריים והן לארוחת הערב.

Lasserre

Lasserre. צילום: THE FORK
Lasserre. צילום: THE FORK

כתובת: 17, avenue Franklin Roosevelt

מטבח: צרפתי

מסעדה צרפתית בעלת כוכב מישלן אחד אותו קיבלו בשנת 1949 (!). המסעדה נמצאת לא רחוק משער הניצחון ומגישה אוכל צרפתי לעילא ולעילא. המחיר כמובן יקר ואפילו מאוד אבל יש ארוחת טעימות בת 7 מנות ב 195 יורו. אז אם אתם חוגגים אירוע מיוחד אין ספק שזו השקעה מצויינת.

Monsieur Restaurant

Monsieur Restaurant. צילום: THE FORK.
Monsieur Restaurant. צילום: THE FORK.

כתובת: Hotel Lancaster – 7 rue de Berri

מטבח: צרפתי

מסעדת גורמה צרפתית שנמצאת במלון Lancaster לא רחוק מהשאנז אליזה. מדובר במלון 5 כוכבים שנבנה בשנת 1889 כאחוזה של משפחת אצולה ספרדית והפך למלון מאוחר יותר. על המטבח מנצח השף Sébastien Giroud שהספיק לעבוד אצל לא מעט שפים גדולים כגון ברנאר לואזו.

המסעדה מגישה בעיקר מנות מהמטבח הצרפתי הקלאסי, כגון טרין פואה גרא או פילה דג סול עם חמאת אצות. למרות שהמחיר הוא לא זול, הרי שמדובר במחיר סביר מאוד למסעדה מהסוג הזה. כמו כן, מידי פעם ניתן לקבל עד 50% הנחה אם מזמינים דרך הקישור באתר שלי ואז מחיר הארוחה הופך לשפוי לחלוטין.

Pavillon Ledoyen, Alléno Paris

Pavillon Ledoyen, Alléno Paris. צילום: The Fork.
Pavillon Ledoyen, Alléno Paris. צילום: The Fork.

כתובת: 8, Avenue Dutuit

מטבח: צרפתי

מסעדת שלושה כוכבי מישלן שנמצאת ממש לא רחוק מה Petit Palais. השף Yannick Alléno מגיש כאן מטבח יצירתי מאוד עם שילובי טעמים מפתיעים (לחצו על התמונה או על הקישור באתר על מנת לראות את התפריט ולהבין עד כמה השף כאן גאוני).

המחיר כמובן יקר מאוד אבל אם הפרוטה מצויה בכיסכם אז הוא בהחלט שווה את זה.

כמה מילים על The Fork או La Fourchette

אתר The Fork, הידוע בצרפת גם בתור La Fourchette, הוא אחד הסודות הכי שמורים של כל מי שחי בפריז. מדובר בשירות המאפשר להזמין שולחנות במסעדות שונות בעיר האורות ובחלק גדול מהמקרים אף לקבל עד 50% אחוזי הנחה על התפריט (בכפוף לתנאים).

מה שכל כך טוב לגבי השירות הזה הוא שגם אם המסעדה הספציפית לה הזמנתם מקום לא נותנת הנחה, הרי שכל הזמנה תקנה לכם נקודות הנקראות Yums. אם תצברו מספיק נקודות תוכלו לקבל הנחה על הארוחה הבאה שלכם בכל מסעדה שנמצאת באתר, בלי קשר אם היא נותנת הנחה על התפריט או לא. מכאן שאם אתם פרנקופילים ותיקים שאוהבים לחזור לפריז פעם אחר פעם, הרי שבסופו של דבר תוכלו לזכות בלא מעט הנחות ולחסוך לא מעט כסף.

זאת הסיבה מדוע אני ממליץ לכם בחום להשתמש בקישורים שנמצאים בדף הזה ולהזמין את השולחן דרך השירות המעולה הזה.

מחפשים מסעדות נוספות ברובע ה-8 של פריז?

כנסו לקישור הזה ותוכלו למצוא מסעדות מעולות ולקבל עד 50% הנחה על הארוחה הבאה שלכם. אם תרצו לחפש מסעדה ברובע אחר אתם מוזמנים להיכנס לדף המסעדות שלי.

אכלתם? שבעתם? בא לכם להכיר את הרובע השמיני?

אתם מוזמנים להיכנס לדף האטרקציות של הרובע השמיני ולמצוא שם מוזיאונים, מסלולי טיול ועוד.

רוצים להתגורר ברובע ה-8 של פריז?


מסעדות מומלצות ברובע ה-9 של פריז (האופרה)

$
0
0

מסעדות לא יקרות ברובע ה-9 בפריז

LES CANAILLES PIGALLE

LES CANAILLES PIGALLE. צילום: THE FORK.
LES CANAILLES PIGALLE. צילום: THE FORK.

כתובת: 25 rue La Bruyère

מטבח: צרפתי

מסעדה צרפתית מצויינת עליה המליץ רמי פליישמן שאת דעתו אני מעריך מאוד.

Yoom Dimsum

Yoom Dimsum. צילום מאת THE FORK.
Yoom Dimsum. צילום מאת THE FORK.

כתובת:20 Des Martyres

מטבח: סיני

מסעדת דים סם מצויינת ולא יקרה שנמצאת ב rue des Martyres, אחד הרחובות הקולינאריים החשובים ביותר בפריז.

מסעדות גורמה ברובע ה-9 בפריז

Le 23 Clauzel – Julie Rivière

Le 23 Clauzel - Julie Rivière. צילום: THE FORK.
Le 23 Clauzel – Julie Rivière. צילום: THE FORK.

כתובת:23, rue Clauzel

מטבח: צרפתי

מסעדה צרפתית בראשות השפית ז’ולי ריבייר שזכתה במזלג אחד בגו מיו. תקבלו כאן מטבח צרפתי מצויין במחירים שפויים בהחלט. כמו כן בימים מסויים ניתן לקבל הנחה על התפריט של עד כ-40% באמצעות הזמנה דרך הקישור באתר שלי. כל זה הופך את המחירים למצחיקים יחסית לתמורה שמקבלים.

כמה מילים על The Fork או La Fourchette

אתר The Fork, הידוע בצרפת גם בתור La Fourchette, הוא אחד הסודות הכי שמורים של כל מי שחי בפריז. מדובר בשירות המאפשר להזמין שולחנות במסעדות שונות בעיר האורות ובחלק גדול מהמקרים אף לקבל עד 50% אחוזי הנחה על התפריט (בכפוף לתנאים).

מה שכל כך טוב לגבי השירות הזה הוא שגם אם המסעדה הספציפית לה הזמנתם מקום לא נותנת הנחה, הרי שכל הזמנה תקנה לכם נקודות הנקראות Yums. אם תצברו מספיק נקודות תוכלו לקבל הנחה על הארוחה הבאה שלכם בכל מסעדה שנמצאת באתר, בלי קשר אם היא נותנת הנחה על התפריט או לא. מכאן שאם אתם פרנקופילים ותיקים שאוהבים לחזור לפריז פעם אחר פעם, הרי שבסופו של דבר תוכלו לזכות בלא מעט הנחות ולחסוך לא מעט כסף.

זאת הסיבה מדוע אני ממליץ לכם בחום להשתמש בקישורים שנמצאים בדף הזה ולהזמין את השולחן דרך השירות המעולה הזה.

מחפשים מסעדות נוספות ברובע ה-9 של פריז?

כנסו לקישור הזה ותוכלו למצוא מסעדות מעולות ולקבל עד 50% הנחה על הארוחה הבאה שלכם. אם תרצו לחפש מסעדה ברובע אחר אתם מוזמנים להיכנס לדף המסעדות שלי.

אכלתם? שבעתם? בא לכם להכיר את הרובע התשיעי?

אתם מוזמנים להיכנס לדף האטרקציות של הרובע התשיעי ולמצוא שם מוזיאונים, מסלולי טיול ועוד.

רוצים להתגורר ברובע ה-9 של פריז?

מסעדות מומלצות ברובע ה-10 של פריז (קנאל סן מרטן)

$
0
0

מסעדות לא יקרות ברובע ה-10 בפריז

Alilang

Alilang. מקור צילום: THE FORK.
Alilang. מקור צילום: THE FORK.

כתובת:101 Rue la Fayette

מטבח: קוריאני

מסעדה קוריאנית מצויינת ומומלצת. הזמנה באמצעות הקישור באתר תקנה לכם 20% הנחה על התפריט הרגיל.

Le Chaland

Le Chaland. מקור צילום: THE FORK.
Le Chaland. מקור צילום: THE FORK.

כתובת:2 Passage Delessert

מטבח: צרפתי

מסעדה צרפתית שמגישה מטבח עממי ולא מתחכם במחירים סבירים מאוד עד זולים. אם תזמינו מקום דרך הקישור בדף הזה תוכלו לקבל עוד 20% הנחה על התפריט מה שהופך את המסעדה לאחת הזולות והטובות בפריז בכל הקשור ליחס עלות/תועלת.

Le Rupins

Les Rupins - מקור צילום: THE FORK.
Les Rupins – מקור צילום: THE FORK.

כתובת: 35 Boulevard de Magenta

מטבח: צרפתי

מסעדה צרפתית קלאסית עם מנות בשר לא רעות בכלל. המחיר במסעדה הזאת הוא לא גבוה ולא נמוך, אך מידי פעם היא מציעה 40% הנחה על הזמנות לארוחת צהריים, מה שהופך את המחיר למשתלם מאוד.

כמה מילים על The Fork או La Fourchette

אתר The Fork, הידוע בצרפת גם בתור La Fourchette, הוא אחד הסודות הכי שמורים של כל מי שחי בפריז. מדובר בשירות המאפשר להזמין שולחנות במסעדות שונות בעיר האורות ובחלק גדול מהמקרים אף לקבל עד 50% אחוזי הנחה על התפריט (בכפוף לתנאים).

מה שכל כך טוב לגבי השירות הזה הוא שגם אם המסעדה הספציפית לה הזמנתם מקום לא נותנת הנחה, הרי שכל הזמנה תקנה לכם נקודות הנקראות Yums. אם תצברו מספיק נקודות תוכלו לקבל הנחה על הארוחה הבאה שלכם בכל מסעדה שנמצאת באתר, בלי קשר אם היא נותנת הנחה על התפריט או לא. מכאן שאם אתם פרנקופילים ותיקים שאוהבים לחזור לפריז פעם אחר פעם, הרי שבסופו של דבר תוכלו לזכות בלא מעט הנחות ולחסוך לא מעט כסף.

זאת הסיבה מדוע אני ממליץ לכם בחום להשתמש בקישורים שנמצאים בדף הזה ולהזמין את השולחן דרך השירות המעולה הזה.

מחפשים מסעדות נוספות ברובע ה-10 של פריז?

כנסו לקישור הזה ותוכלו למצוא מסעדות מעולות ולקבל עד 50% הנחה על הארוחה הבאה שלכם. אם תרצו לחפש מסעדה ברובע אחר אתם מוזמנים להיכנס לדף המסעדות שלי.

אכלתם? שבעתם? בא לכם להכיר את הרובע העשירי?

אתם מוזמנים להיכנס לדף האטרקציות של הרובע העשירי ולמצוא שם מוזיאונים, מסלולי טיול ועוד.

רוצים להתגורר ברובע ה-10 של פריז?

מסעדות מומלצות ברובע ה-11 של פריז (הבסטיליה)

$
0
0

מסעדות לא יקרות ברובע ה-11 בפריז

Clown Bar

Clown Bar. מקור צילום: THE FORK.
Clown Bar. מקור צילום: THE FORK.

כתובת:114 rue Amelot

מטבח: צרפתי

בר יין שמגיש אוכל צרפתי מצויין. האוכל כאן לא בנאלי והמנות גדולות. המחיר מעט יקר אבל האווירה ואיכות האוכל בהחלט שווים את זה.

Don Jacomo

Don Jacomo. מקור צילום: THE FORK.
Don Jacomo. מקור צילום: THE FORK.

כתובת: 10 Rue de la Roquette

מטבח: איטלקי

מסעדה איטלקית מצויינת ולא מפונפנת. האנטי פסטי והפיצה ג’יאקומו מומלצים במיוחד.

מסעדות גורמה ברובע ה-11 בפריז

Le Chateaubriand

Le Chateaubriand. צילום: THE FORK.
Le Chateaubriand. צילום: THE FORK.

כתובת: Avenue Parmentier 129

מטבח: צרפתי

מסעדת גורמה במחירים סבירים מאוד (ביחס למה שמקבלים) שכבר מזמן הפכה לאחת האהובות על הקהל הפריזאי. המקום מגיש תפריטים קבועים במחירים שבין 70-135 יורו.

Soya

Soya. מקור צילום: THE FORK.
Soya. מקור צילום: THE FORK.

כתובת: 20 rue de la pierre levée

מטבח: ניו יורקי טבעוני

מסעדה צמחונית עם אופציות טבעוניות וללא גלוטן, עם אווירה תעשייתית ניו-יורקית ומאכלי ירקות רבים ומגוונים. המסעדה נמצאת ב-20 rue de la Pierre Levée. גם כאן טווח המחירים גבוה, בהתאם למחירים בפריז.

המקום מתמחה במנות בראנץ’ ומציע אופציה לבופה “אכול כפי יכולתך”. יש תפריט נוח בצרפתית ובאנגלית, כאשר המנות הלא טבעוניות מסומנות בבירור. מומלץ להתקשר לפני ההגעה ולבקש קינוח טבעוני. הזמנות מקום של הרגע האחרון בדרך כלל מתקבלות. מנות מומלצות: הלזניה, הקארי, מנת הקוסקוס, צלחת המזטים (Grand Mezze), מוס שוקולד-טופו או עוגיות שוקולד לקינוח.

כמה מילים על The Fork או La Fourchette

אתר The Fork, הידוע בצרפת גם בתור La Fourchette, הוא אחד הסודות הכי שמורים של כל מי שחי בפריז. מדובר בשירות המאפשר להזמין שולחנות במסעדות שונות בעיר האורות ובחלק גדול מהמקרים אף לקבל עד 50% אחוזי הנחה על התפריט (בכפוף לתנאים).

מה שכל כך טוב לגבי השירות הזה הוא שגם אם המסעדה הספציפית לה הזמנתם מקום לא נותנת הנחה, הרי שכל הזמנה תקנה לכם נקודות הנקראות Yums. אם תצברו מספיק נקודות תוכלו לקבל הנחה על הארוחה הבאה שלכם בכל מסעדה שנמצאת באתר, בלי קשר אם היא נותנת הנחה על התפריט או לא. מכאן שאם אתם פרנקופילים ותיקים שאוהבים לחזור לפריז פעם אחר פעם, הרי שבסופו של דבר תוכלו לזכות בלא מעט הנחות ולחסוך לא מעט כסף.

זאת הסיבה מדוע אני ממליץ לכם בחום להשתמש בקישורים שנמצאים בדף הזה ולהזמין את השולחן דרך השירות המעולה הזה.

מחפשים מסעדות נוספות ברובע ה-11 של פריז?

כנסו לקישור הזה ותוכלו למצוא מסעדות מעולות ולקבל עד 50% הנחה על הארוחה הבאה שלכם. אם תרצו לחפש מסעדה ברובע אחר אתם מוזמנים להיכנס לדף המסעדות שלי.

אכלתם? שבעתם? בא לכם להכיר את הרובע האחד עשר?

אתם מוזמנים להיכנס לדף האטרקציות של הרובע האחד עשר ולמצוא שם מוזיאונים, מסלולי טיול ועוד.

רוצים להתגורר ברובע ה-11 של פריז?

מסעדות מומלצות ברובע ה-12 של פריז (גאר דה ליון)

$
0
0

מסעדות לא יקרות ברובע ה-12 של פריז

Anco

ANCO. מקור צילום: THE FORK.
ANCO. מקור צילום: THE FORK.

כתובת:108 Rue de Bercy

מטבח: צרפתי

מסעדה המגישה מטבח פשוט ושמח באיכות טובה ובמחירים סבירים. כל זה הפך אותה לפופולארית במיוחד בקרב יושבי המשרדים באיזור שבאים לכאן לארוחת צהריים עסקית. ואפרופו מחירים, אם תזמינו מקום באמצעות הקישור למעלה תוכלו לקבל עד 30% הנחה על התפריט.

מסעדות גורמה ברובע ה-12 של פריז

Virtus

Virtus. מקור צילום: THE FORK
Virtus. מקור צילום: THE FORK

כתובת:29 Rue de Cotte

מטבח: צרפתי

מסעדתו של השף Chiho KANZAKI מגישה אוכל צרפתי יצירתי במחירים שפויים יחסית. זהו מקום מצויין לצמחונים שבינכם מכיוון שיש בו לא מעט מנות צמחוניות מצוינות כגון “צלחת הגנן” לצד מנות בשר ודגים.

Maguey

Maguey. מקור צילום: THE FORK.
Maguey. מקור צילום: THE FORK.

כתובת:99, rue de Charenton

מטבח: צרפתי

מסעדתו של השף  Javier Oliva מגישה אוכל יצירתי ומסעיר. מדובר בשילוב בין אוכל צרפתי לאסייתי והכל באווירה רומנטית. כך ניתן לשלב בין מרק בטטה עם פלפל סצ’ואני כמנה ראשונה לבין יונה עם קרוקטים ופירה של בצל. המחירים במסעדה מעט יקרים אך המטבח המצויין והאווירה הרומנטית בהחלט מצפים על כך. לא פלא שהמקום זכה בציון גבוה מאוד באתר THE FORK, כפי שתוכלו לראות אם תלחצו על הקישור למעלה.

Le Train Bleu

Le Train Bleu. מקור צילום: THE FORK.
Le Train Bleu. מקור צילום: THE FORK.

כתובת: Gare de Lyon

מטבח: צרפתי

זו לא סתם מסעדה אלא מוזיאון. מדובר באחת מהמסעדות הכי יפות בהן יצא לכם לאכול ולכן מגיעים אליה לא רק מסיבות קולינאריות.

המסעדה נבנתה לכבוד התערוכה הגדולה של שנת 1900. כל אולם במסעדה המפוארת הזאת מייצג מחוז אחר של צרפת והיא מקושטת ב-41 ציורים של האומנים הבולטים ביותר של אותה תקופה. אין זה פלא שהמסעדה הזאת הוכרזה כמונומנט היסטורי בשנת 1972.

האוכל במסעדה הוא צרפתי קלאסי ומעט כבד. המחירים מעט יקרים אבל לדעתי השילוב בין איכות האוכל לבין התפאורה בהחלט הופך את הביקור במקום לכמעט חובה.

כמה מילים על The Fork או La Fourchette

אתר The Fork, הידוע בצרפת גם בתור La Fourchette, הוא אחד הסודות הכי שמורים של כל מי שחי בפריז. מדובר בשירות המאפשר להזמין שולחנות במסעדות שונות בעיר האורות ובחלק גדול מהמקרים אף לקבל עד 50% אחוזי הנחה על התפריט (בכפוף לתנאים).

מה שכל כך טוב לגבי השירות הזה הוא שגם אם המסעדה הספציפית לה הזמנתם מקום לא נותנת הנחה, הרי שכל הזמנה תקנה לכם נקודות הנקראות Yums. אם תצברו מספיק נקודות תוכלו לקבל הנחה על הארוחה הבאה שלכם בכל מסעדה שנמצאת באתר, בלי קשר אם היא נותנת הנחה על התפריט או לא. מכאן שאם אתם פרנקופילים ותיקים שאוהבים לחזור לפריז פעם אחר פעם, הרי שבסופו של דבר תוכלו לזכות בלא מעט הנחות ולחסוך לא מעט כסף.

זאת הסיבה מדוע אני ממליץ לכם בחום להשתמש בקישורים שנמצאים בדף הזה ולהזמין את השולחן דרך השירות המעולה הזה.

מחפשים מסעדות נוספות ברובע ה-12 של פריז?

כנסו לקישור הזה ותוכלו למצוא מסעדות מעולות ולקבל עד 50% הנחה על הארוחה הבאה שלכם. אם תרצו לחפש מסעדה ברובע אחר אתם מוזמנים להיכנס לדף המסעדות שלי.

אכלתם? שבעתם? בא לכם להכיר את הרובע השנים עשר?

אתם מוזמנים להיכנס לדף האטרקציות של הרובע השנים-עשר ולמצוא שם מוזיאונים, מסלולי טיול ועוד.

רוצים להתגורר ברובע ה-12 של פריז?

מסעדות מומלצות ברובע ה-13 של פריז (צ’יינה טאון ועוד)

$
0
0

מסעדות לא יקרות ברובע ה-13 בפריז

Chez Gladines

אחד הסלטים הענקיים של CHEZ GLADINES
אחד הסלטים הענקיים של CHEZ GLADINES

כתובת: 30 Rue des cinq Diamants (יש להם גם סניף בסן ז’רמן, באזור Les Halles וברובע ה-11)

מטבח: באסקי (דרום מערב צרפת)

מסעדה באסקית לא יקרה עם שירות מעולה. במידה ואתם רוצים לקרוא עליה עוד אתם מוזמנים לקרוא את הכתבה הזאת.

Le Cam40

Le Cam40. מקור צילום: THE FORK.
Le Cam40. מקור צילום: THE FORK.

כתובת:40 Boulevard Arago

מטבח: צרפתי

מסעדה של השף Rui Martins המגישה אוכל צרפתי עם השפעות אסיתיות (כיאה לרובע בו נמצא הצ’יינה טאון של פריז). למרות שהמטבח הוא פשוט יחסית יש בו לא מעט תחכום והאווירה במקום מצויינת. אם תזמינו שולחן דרך הקישור באתר שלי תוכלו לקבל עד 20% הנחה על התפריט.

La Petite Casserole – Chez les Osias

La Petite Casserole - Chez les Osias. צילום: THE FORK.
La Petite Casserole – Chez les Osias. צילום: THE FORK.

כתובת: 64 Rue Cantagrel

מטבח: צרפתי

עוד מסעדה צרפתית צנועה יחסית שמגישה אוכל פשוט ומסורתי במחירים סבירים. במסעדה תמצאו לא רק אוכל טוב אלא גם שירות מצויין ואם תזמינו מקום דרך הקישור באתר תוכלו לקבל לעיתים הנחה של כ – 20% על התפריט.

Chào Bà

Chào Bà. צילום: THE FORK.
Chào Bà. צילום: THE FORK.

כתובת:14 Rue Coypel

מטבח: ויטנאמי

לא ניתן לכתוב על מסעדות מומלצות ברובע ה-13 מבלי להזכיר ולו מסעדה אסיאתית אחת. מסעדת Chào Bà היא מסעדה ויטנאמית מצוינת שמגישה אוכל לא יקר וטעים מאוד. ממליץ בחום על מנת ה Bò bún שלהם.

Sangeet

Sangeet. מקור צילום: THE FORK.
Sangeet. מקור צילום: THE FORK.

כתובת:64 Rue de la Glacière

מטבח: הודי

אם כבר מדברים על אוכל אסיאתי אז הרשו לי להמליץ לכם על המסעדה ההודית המצויינת הזאת. הצ’יקן טיקה מסאלה שלהם מתחרה בלא מעט מסעדות הודיות בלונדון והמחירים סבירים בהחלט. ואפרופו מחירים, אם תזמינו דרך הקישור באתר שלי יתכן ותוכלו לקבל עד 30% הנחה על התפריט.

כמה מילים על The Fork או La Fourchette

אתר The Fork, הידוע בצרפת גם בתור La Fourchette, הוא אחד הסודות הכי שמורים של כל מי שחי בפריז. מדובר בשירות המאפשר להזמין שולחנות במסעדות שונות בעיר האורות ובחלק גדול מהמקרים אף לקבל עד 50% אחוזי הנחה על התפריט (בכפוף לתנאים).

מה שכל כך טוב לגבי השירות הזה הוא שגם אם המסעדה הספציפית לה הזמנתם מקום לא נותנת הנחה, הרי שכל הזמנה תקנה לכם נקודות הנקראות Yums. אם תצברו מספיק נקודות תוכלו לקבל הנחה על הארוחה הבאה שלכם בכל מסעדה שנמצאת באתר, בלי קשר אם היא נותנת הנחה על התפריט או לא. מכאן שאם אתם פרנקופילים ותיקים שאוהבים לחזור לפריז פעם אחר פעם, הרי שבסופו של דבר תוכלו לזכות בלא מעט הנחות ולחסוך לא מעט כסף.

זאת הסיבה מדוע אני ממליץ לכם בחום להשתמש בקישורים שנמצאים בדף הזה ולהזמין את השולחן דרך השירות המעולה הזה.

מחפשים מסעדות נוספות ברובע ה-13 של פריז?

כנסו לקישור הזה ותוכלו למצוא מסעדות מעולות ולקבל עד 50% הנחה על הארוחה הבאה שלכם. אם תרצו לחפש מסעדה ברובע אחר אתם מוזמנים להיכנס לדף המסעדות שלי.

אכלתם? שבעתם? בא לכם להכיר את הרובע השלושה עשר?

אתם מוזמנים להיכנס לדף האטרקציות של הרובע השנים-עשר ולמצוא שם מוזיאונים, מסלולי טיול ועוד.

רוצים להתגורר ברובע ה-13 של פריז?

מסעדות מומלצות ברובע ה-14 של פריז (מונפרנאס)

$
0
0

מסעדות גורמה ברובע ה-14 בפריז

Cobéa

Cobéa - Philippe Bélissent. מקור צילום: THE FORK
Cobéa – Philippe Bélissent. מקור צילום: THE FORK

כתובת:11 Rue Raymond Losserand

מטבח: צרפתי

מסעדת שף של Philippe Bélissent המגישה אוכל צרפתי מהוקצע עם דגש על דגים ופירות ים. בצהריים ניתן למצוא כאן תפריטים עסקיים במחיר של החל מ -55 יורו (לא יקר יחסית לתמורה שמקבלים). כמו כן ניתן לקבל כאן תפריט טעימות שמתחיל מ 90 יורו לארבעה מנות ומגיע עד ל 125 יורו לתפריט של 8 מנות.

Vin et Marée Maine-Montparnasse

Vin et Marée Maine-Montparnasse. מקור צילום: THE FORK.
Vin et Marée Maine-Montparnasse. מקור צילום: THE FORK.

כתובת:108, Avenue du Maine

מטבח: צרפתי (פירות ים)

מסעדת דגים ופירות ים הנמצאת לא כל כך רחוק מתחנת הרכבת של מונפרנאס. אכלתי כאן לפני נסיעה לסן מאלו ומאוד נהנתי מאיכות הדגים וטריותם. במידה ותחליטו להזמין מקום במסעדה בצהריים, דרך הקישור באתר, תוכלו לזכות בעד 40% הנחה על התפריט. זה הופך את הביקור במסעדה הלא זולה הזאת למשתלם במיוחד.

כמה מילים על The Fork או La Fourchette

אתר The Fork, הידוע בצרפת גם בתור La Fourchette, הוא אחד הסודות הכי שמורים של כל מי שחי בפריז. מדובר בשירות המאפשר להזמין שולחנות במסעדות שונות בעיר האורות ובחלק גדול מהמקרים אף לקבל עד 50% אחוזי הנחה על התפריט (בכפוף לתנאים).

מה שכל כך טוב לגבי השירות הזה הוא שגם אם המסעדה הספציפית לה הזמנתם מקום לא נותנת הנחה, הרי שכל הזמנה תקנה לכם נקודות הנקראות Yums. אם תצברו מספיק נקודות תוכלו לקבל הנחה על הארוחה הבאה שלכם בכל מסעדה שנמצאת באתר, בלי קשר אם היא נותנת הנחה על התפריט או לא. מכאן שאם אתם פרנקופילים ותיקים שאוהבים לחזור לפריז פעם אחר פעם, הרי שבסופו של דבר תוכלו לזכות בלא מעט הנחות ולחסוך לא מעט כסף.

זאת הסיבה מדוע אני ממליץ לכם בחום להשתמש בקישורים שנמצאים בדף הזה ולהזמין את השולחן דרך השירות המעולה הזה.

מחפשים מסעדות נוספות ברובע ה-14 של פריז?

כנסו לקישור הזה ותוכלו למצוא מסעדות מעולות ולקבל עד 50% הנחה על הארוחה הבאה שלכם. אם תרצו לחפש מסעדה ברובע אחר אתם מוזמנים להיכנס לדף המסעדות שלי.

אכלתם? שבעתם? בא לכם להכיר את הרובע הארבע עשרה?

אתם מוזמנים להיכנס לדף האטרקציות של הרובע הארבע עשרה ולמצוא שם מוזיאונים, מסלולי טיול ועוד.

רוצים להתגורר ברובע ה-14 של פריז?

מסעדות מומלצות ברובע ה-15 של פריז

$
0
0

מסעדות לא יקרות ברובע ה-15 בפריז

Brasserie Lola

Lola. מקור צילום: THE FORK.
Lola. מקור צילום: THE FORK.

כתובת: 99 rue du Théâtre

מטבח: טבעוני

המלצה של רונית מוסאן:

בראסרי קטנה ומטריפה ברובע ה-15. הפאד תאי שלהם והריזוטו כמו גם הספגטי בולונז הצמחוני מדהימות! מעבר לזה שהמסעדה מקסימה ומעוצבת להפליא וממש כיף לשבת בה, המון צעירים וגם תפריט יינות משובח להפיי אוואר. אני נוהגת לפקוד אותה לפחות שלוש פעמים בחופשה. מומלץ בחום!

Le Bon Pari !

Le Bon Pari ! מקור צילום: THE FORK
Le Bon Pari ! מקור צילום: THE FORK

כתובת:225 Rue de Vaugirard

מטבח: צרפתי

המסעדה הצרפתית הזאת נמצאת לא רחוק כל כך מקצה רחוב Vaugirard, הרחוב הארוך ביותר בפריז והאמת היא שיש כמה סיבות טובות להגיע אליה. ראשית מגישים כאן אוכל צרפתי מסורתי וטוב. שנית השירות מצויין. ושלישית, המחירים כאן שפויים לחלוטין ואם מזמינים מקום דרך הקישור בדף הזה תוכלו אף לקבל 20% הנחה על התפריט.

Bap Sain

Bap Sain. מקור צילום: THE FORK.
Bap Sain. מקור צילום: THE FORK.

כתובת:51 Rue Cambronne

מטבח: קוריאני

מסעדה אסייתית מצויינת עם דגש על המטבח הקוריאני. כפי שתראו למרות שמדובר באוכל אסייתי הרי שפעמים רבות צורת ההגשה היא די מערבית מה שיוצר שילוב מעניין. גם המחיר של המסעדה הוא ממש לא בשמיים ולעיתים ניתן באמצעות הזמנת מקומות דרך האתר לקבל עד 20% אחוזי הנחה על התפריט.

כמה מילים על The Fork או La Fourchette

אתר The Fork, הידוע בצרפת גם בתור La Fourchette, הוא אחד הסודות הכי שמורים של כל מי שחי בפריז. מדובר בשירות המאפשר להזמין שולחנות במסעדות שונות בעיר האורות ובחלק גדול מהמקרים אף לקבל עד 50% אחוזי הנחה על התפריט (בכפוף לתנאים).

מה שכל כך טוב לגבי השירות הזה הוא שגם אם המסעדה הספציפית לה הזמנתם מקום לא נותנת הנחה, הרי שכל הזמנה תקנה לכם נקודות הנקראות Yums. אם תצברו מספיק נקודות תוכלו לקבל הנחה על הארוחה הבאה שלכם בכל מסעדה שנמצאת באתר, בלי קשר אם היא נותנת הנחה על התפריט או לא. מכאן שאם אתם פרנקופילים ותיקים שאוהבים לחזור לפריז פעם אחר פעם, הרי שבסופו של דבר תוכלו לזכות בלא מעט הנחות ולחסוך לא מעט כסף.

זאת הסיבה מדוע אני ממליץ לכם בחום להשתמש בקישורים שנמצאים בדף הזה ולהזמין את השולחן דרך השירות המעולה הזה.

מחפשים מסעדות נוספות ברובע ה-15 של פריז?

כנסו לקישור הזה ותוכלו למצוא מסעדות מעולות ולקבל עד 50% הנחה על הארוחה הבאה שלכם. אם תרצו לחפש מסעדה ברובע אחר אתם מוזמנים להיכנס לדף המסעדות שלי.

אכלתם? שבעתם? בא לכם להכיר את הרובע החמישה עשר?

אתם מוזמנים להיכנס לדף האטרקציות של הרובע החמישה עשר ולמצוא שם מוזיאונים, מסלולי טיול ועוד.

רוצים להתגורר ברובע ה-15 של פריז?


מסעדות מומלצות ברובע ה-16 של פריז

$
0
0

מסעדות גורמה ברובע ה-16 בפריז

Astrance

Astrance. מקור צילום: THE FORK.
Astrance. מקור צילום: THE FORK.

כתובת: 4 Rue Beethoven

מטבח: צרפתי

המסעדה של השף Pascal Barbot מגישה אוכל צרפתי מוקפד וערב לחיך. מכיוון שמדובר במסעדת 3 כוכבי מישלן המחירים פה לא ידידותיים כלל. אולם, ניתן למצוא בצהריים תפריט עסקי במחיר סביר יחסית של 95 יורו, שיאפשר לכם לחוות את מטבחו הגאוני של פסקל בארבו.

Nomicos

Nomicos. מקור צילום: THE FORK.
Nomicos. מקור צילום: THE FORK.

כתובת: 16 avenue Bugeaud

מטבח: צרפתי

זוהי מסעדה המעוטרת בכוכב מישלן אחד של השף Jean-Louis Nomicos (בעבר המסעדה נקראה Les Tablettes). המסעדה מתמחה בדגים ופירות ים אותם מגיש השף בדרכים יצירתיות.

כמה מילים על The Fork או La Fourchette

אתר The Fork, הידוע בצרפת גם בתור La Fourchette, הוא אחד הסודות הכי שמורים של כל מי שחי בפריז. מדובר בשירות המאפשר להזמין שולחנות במסעדות שונות בעיר האורות ובחלק גדול מהמקרים אף לקבל עד 50% אחוזי הנחה על התפריט (בכפוף לתנאים).

מה שכל כך טוב לגבי השירות הזה הוא שגם אם המסעדה הספציפית לה הזמנתם מקום לא נותנת הנחה, הרי שכל הזמנה תקנה לכם נקודות הנקראות Yums. אם תצברו מספיק נקודות תוכלו לקבל הנחה על הארוחה הבאה שלכם בכל מסעדה שנמצאת באתר, בלי קשר אם היא נותנת הנחה על התפריט או לא. מכאן שאם אתם פרנקופילים ותיקים שאוהבים לחזור לפריז פעם אחר פעם, הרי שבסופו של דבר תוכלו לזכות בלא מעט הנחות ולחסוך לא מעט כסף.

זאת הסיבה מדוע אני ממליץ לכם בחום להשתמש בקישורים שנמצאים בדף הזה ולהזמין את השולחן דרך השירות המעולה הזה.

מחפשים מסעדות נוספות ברובע ה-16 של פריז?

כנסו לקישור הזה ותוכלו למצוא מסעדות מעולות ולקבל עד 50% הנחה על הארוחה הבאה שלכם. אם תרצו לחפש מסעדה ברובע אחר אתם מוזמנים להיכנס לדף המסעדות שלי.

אכלתם? שבעתם? בא לכם להכיר את הרובע השישה עשר?

אתם מוזמנים להיכנס לדף האטרקציות של הרובע השישה עשר ולמצוא שם מוזיאונים, מסלולי טיול ועוד.

רוצים להתגורר ברובע ה-16 של פריז?

מסעדות מומלצות ברובע ה-17 של פריז (פארק מונסו)

$
0
0

מסעדות גורמה ברובע ה-17 בפריז

L’Entredgeu

L'Entredgeu. מקור צילום: THE FORK.
L’Entredgeu. מקור צילום: THE FORK.

כתובת: 83 Rue Laugier

מטבח: צרפתי (מטבח עילי)

זוהי מסעדת גורמה מצויינת במחירים שפויים מאוד. המסעדה מגישה אוכל צרפתי סולידי העשוי מחומרי גלם מצויינים ומלווה בתפריט יינות עשיר. בזמן ארוחת הצהריים ניתן להנות מארוחה עסקית במחיר 35 יורו, סביר מאוד יחסית לתמורה.

Maison Rostang

Maison Rostang. מקור צילום: THE FORK.
Maison Rostang. מקור צילום: THE FORK.

כתובת: 20 Rue Rennequin

מטבח: צרפתי (מטבח עילי)

מסעדתו של השף Nicolas Beaumann בעלת 2 כוכבי מישלן המגישה אוכל צרפתי עילי. כפי שתראו בתמונה האוכל כאן יפה לא פחות משהוא טעים והאסטתיקה שולטת כאן בכל מקום.

אם תרצו לפנק את עצמכם פעם אחת אתם מוזמנים להזמין את ה – Menu Prestige. מדובר בארוחה בת 3 מנות במהלכה ניתן להזמין כל מנה מהתפריט ללא מגבלות (להבדיל מארוחות עסקיות אחרות בהן ניתן להזמין מתפריט מצומצם). הארוחה עולה רק 115 יורו (מחיר נמוך יחסית לטיב הארוחה והמסעדה) וניתן להזמין אותה אך ורק באמצעות הקישור בכתבה הזאת (בשעות מסויימות של היממה).

Rech – Alain Ducasse

Rech - Alain Ducasse. מקור צילום: THE FORK.
Rech – Alain Ducasse. מקור צילום: THE FORK.

כתובת: 62, avenue des Ternes

מטבח: צרפתי (מטבח עילי)

מסעדתו של השף המפורסם אלן דיקאס מציעה אוכל צרפתי משובח עם דגש חזק על דגים ופירות ים. המסעדה מציעה בערב ארוחה בת 3 מנות שעולה 80 יורו, מחיר נמוך יחסית למסעדה ברמה הזאת. את הארוחה ניתן להזמין דרך הקישור בדף הזה.

כמה מילים על The Fork או La Fourchette

אתר The Fork, הידוע בצרפת גם בתור La Fourchette, הוא אחד הסודות הכי שמורים של כל מי שחי בפריז. מדובר בשירות המאפשר להזמין שולחנות במסעדות שונות בעיר האורות ובחלק גדול מהמקרים אף לקבל עד 50% אחוזי הנחה על התפריט (בכפוף לתנאים).

מה שכל כך טוב לגבי השירות הזה הוא שגם אם המסעדה הספציפית לה הזמנתם מקום לא נותנת הנחה, הרי שכל הזמנה תקנה לכם נקודות הנקראות Yums. אם תצברו מספיק נקודות תוכלו לקבל הנחה על הארוחה הבאה שלכם בכל מסעדה שנמצאת באתר, בלי קשר אם היא נותנת הנחה על התפריט או לא. מכאן שאם אתם פרנקופילים ותיקים שאוהבים לחזור לפריז פעם אחר פעם, הרי שבסופו של דבר תוכלו לזכות בלא מעט הנחות ולחסוך לא מעט כסף.

זאת הסיבה מדוע אני ממליץ לכם בחום להשתמש בקישורים שנמצאים בדף הזה ולהזמין את השולחן דרך השירות המעולה הזה.

מחפשים מסעדות נוספות ברובע ה-17 של פריז?

כנסו לקישור הזה ותוכלו למצוא מסעדות מעולות ולקבל עד 50% הנחה על הארוחה הבאה שלכם. אם תרצו לחפש מסעדה ברובע אחר אתם מוזמנים להיכנס לדף המסעדות שלי.

אכלתם? שבעתם? בא לכם להכיר את הרובע השבעה עשר?

אתם מוזמנים להיכנס לדף האטרקציות של הרובע השבעה עשר ולמצוא שם מוזיאונים, מסלולי טיול ועוד.

רוצים להתגורר ברובע ה-17 של פריז?

מסעדות מומלצות ברובע ה-18 של פריז (מונמארטר)

$
0
0

מסעדות לא יקרות ברובע ה-18 בפריז

Le Piano Perché

Le Piano Perché. מקור צילום: THE FORK.
Le Piano Perché. מקור צילום: THE FORK.

כתובת: 8 Rue Aristide Bruant

מטבח: צרפתי

מסעדתו של השף Hugues MANGAUT מגישה אוכל צרפתי שמח במחירים סבירים בהחלט. הדגש כאן הוא על דגים ופירות יום אך יש גם כמה מאכלי בשר לקרניבורים שבכם (העגל פה מצויין).

Les Inséparables

Les Inséparables. מקור צילום: THE FORK.
Les Inséparables. מקור צילום: THE FORK.

כתובת: 12, rue Francoeur

מטבח: אקלקטי

מסעדה שמגישה מאכלים ממטבחים שונים (המבורגר אמריקני, טירמיסו איטלקי, טפאס ספרדיים וכו’) ועושה זאת היטב. האוכל פה לא רע בכלל והאווירה מצויינת.

מסעדות גורמה ברובע ה-18 בפריז

Chamarré Montmartre – Antoine Heerah

Chamarré Montmartre - Antoine Heerah. מקור צילום: THE FORK.
Chamarré Montmartre – Antoine Heerah. מקור צילום: THE FORK.

כתובת:52, rue Lamarck

מטבח: צרפתי

מסעדה צרפתית של השף Antoine Heerah המגישה אוכל צרפתי טעים  ומוקפד. המסעדה מציעה לאנשים שיגיעו דרך הקישור באתר הזה 20% על התפריט בצהריים מה שהופך את הארוחה כאן לא רק לטעימה אלא גם משתלמת.

כמה מילים על The Fork או La Fourchette

אתר The Fork, הידוע בצרפת גם בתור La Fourchette, הוא אחד הסודות הכי שמורים של כל מי שחי בפריז. מדובר בשירות המאפשר להזמין שולחנות במסעדות שונות בעיר האורות ובחלק גדול מהמקרים אף לקבל עד 50% אחוזי הנחה על התפריט (בכפוף לתנאים).

מה שכל כך טוב לגבי השירות הזה הוא שגם אם המסעדה הספציפית לה הזמנתם מקום לא נותנת הנחה, הרי שכל הזמנה תקנה לכם נקודות הנקראות Yums. אם תצברו מספיק נקודות תוכלו לקבל הנחה על הארוחה הבאה שלכם בכל מסעדה שנמצאת באתר, בלי קשר אם היא נותנת הנחה על התפריט או לא. מכאן שאם אתם פרנקופילים ותיקים שאוהבים לחזור לפריז פעם אחר פעם, הרי שבסופו של דבר תוכלו לזכות בלא מעט הנחות ולחסוך לא מעט כסף.

זאת הסיבה מדוע אני ממליץ לכם בחום להשתמש בקישורים שנמצאים בדף הזה ולהזמין את השולחן דרך השירות המעולה הזה.

מחפשים מסעדות נוספות ברובע ה-18 של פריז?

כנסו לקישור הזה ותוכלו למצוא מסעדות מעולות ולקבל עד 50% הנחה על הארוחה הבאה שלכם. אם תרצו לחפש מסעדה ברובע אחר אתם מוזמנים להיכנס לדף המסעדות שלי.

אכלתם? שבעתם? בא לכם להכיר את הרובע השמונה עשר?

אתם מוזמנים להיכנס לדף האטרקציות של הרובע השמונה עשר ולמצוא שם מוזיאונים, מסלולי טיול ועוד.

רוצים להתגורר ברובע ה-18 של פריז?

מסעדות מומלצות ברובע ה-19 של פריז (בוט שומון)

$
0
0

מסעדות לא יקרות ברובע ה-19 בפריז

A l’Endroit

A l'Endroit. מקור צילום: THE FORK.
A l’Endroit. מקור צילום: THE FORK.

כתובת:9, rue du Tunnel

מטבח: צרפתי

שילוב מנצח של מטבח צרפתי איכותי ומחירים סבירים לחלוטין. במידה ותחליטו להזמין שולחן דרך הקישור בדף הזה תוכלו לקבל עד 30% הנחה על התפריט.

Le Napoleon III

Le Napoleon III. מקור צילום: THE FORK.
Le Napoleon III. מקור צילום: THE FORK.

כתובת:1 Place Armand Carrel

מטבח: אקלקטי

מוזר למצוא מסעדה על שם הקיסר נפוליון ה-3 דווקא ברובע ה-19 העממי אבל זה המצב. האוכל אולי לא יתאים לקיסר אך לנו, פשוטי העם הוא דווקא לא רע בכלל. מדובר בשילוב אקלקטי בין מטבחים שונים בו ניתן למצוא אסקרגו ברוטב רוקפור מהמטבח הצרפתי לצד כיסוני נם מהמטבח האסייתי.

האוכל כאן טעים והמסעדה זוכה לציון גבוה הן ב THE FORK והן ב TRIP ADVISOR. המחירים במסעדה הזאת סבירים מאוד ואם תזמינו שולחן דרך הקישור בדף הזה תוכלו לזכות ב – 20% על התפריט.

כמה מילים על The Fork או La Fourchette

אתר The Fork, הידוע בצרפת גם בתור La Fourchette, הוא אחד הסודות הכי שמורים של כל מי שחי בפריז. מדובר בשירות המאפשר להזמין שולחנות במסעדות שונות בעיר האורות ובחלק גדול מהמקרים אף לקבל עד 50% אחוזי הנחה על התפריט (בכפוף לתנאים).

מה שכל כך טוב לגבי השירות הזה הוא שגם אם המסעדה הספציפית לה הזמנתם מקום לא נותנת הנחה, הרי שכל הזמנה תקנה לכם נקודות הנקראות Yums. אם תצברו מספיק נקודות תוכלו לקבל הנחה על הארוחה הבאה שלכם בכל מסעדה שנמצאת באתר, בלי קשר אם היא נותנת הנחה על התפריט או לא. מכאן שאם אתם פרנקופילים ותיקים שאוהבים לחזור לפריז פעם אחר פעם, הרי שבסופו של דבר תוכלו לזכות בלא מעט הנחות ולחסוך לא מעט כסף.

זאת הסיבה מדוע אני ממליץ לכם בחום להשתמש בקישורים שנמצאים בדף הזה ולהזמין את השולחן דרך השירות המעולה הזה.

מחפשים מסעדות נוספות ברובע ה-19 של פריז?

כנסו לקישור הזה ותוכלו למצוא מסעדות מעולות ולקבל עד 50% הנחה על הארוחה הבאה שלכם. אם תרצו לחפש מסעדה ברובע אחר אתם מוזמנים להיכנס לדף המסעדות שלי.

אכלתם? שבעתם? בא לכם להכיר את הרובע התשעה עשר?

אתם מוזמנים להיכנס לדף האטרקציות של הרובע התשעה עשר ולמצוא שם מוזיאונים, מסלולי טיול ועוד.

רוצים להתגורר ברובע ה-19 של פריז?

מסעדות מומלצות ברובע ה-20 של פריז (פר לאשז)

$
0
0

מסעדות לא יקרות ברובע ה-20 בפריז

LES CANAILLES MÉNILMONTANT

LES CANAILLES MÉNILMONTANT. צילום: THE FORK.
LES CANAILLES MÉNILMONTANT. צילום: THE FORK.

כתובת: 15 rue des Panoyaux

מטבח: צרפתי

המלצה חמה של רמי פליישמן:

מסעדה צרפתית מצויינת שיש לה גם אחות ברובע ה-9. מטבח לא מתחכם המבוסס על חומרי גלם מצויינים ובישול איכותי. המסעדה מציעה גם תפריט עסקי ב 28 יורו, מחיר סביר לכל הדעות בשביל האוכל המצויין שניתן למצוא במסעדה הזאת.

Hubris – Bar à vin

Hubris - Bar à vin. צילום: THE FORK.
Hubris – Bar à vin. צילום: THE FORK.

כתובת:13 Rue du Borrégo

מטבח: צרפתי

בר יין מצויין שמגיש אוכל לא רע בכלל. האוכל כאן הוא צרפתי מסורתי אך מנת הדגל של המסעדה הם דווקא ביצים בנוסח סקוטי, אותן ניתן לראות בתמונה.

לפני שנמשיך, כבר נרשמתם לעלון שלי?

הכתבות המעניינות ביותר, מידע על טיולים בצרפת, הרצאות, ערבי שאנסונים ועוד דברים שפרנקופילים אוהבים אצלך במייל פעם בשבוע.

הבטחה של פרנקופיל – מכיוון שאני לא נפוליאון אין לי שום כוונה להפגיז את תיבת הדוא”ל שלכם או להעביר את פרטי הדוא”ל לגורמים אחרים.

כמה מילים על The Fork או La Fourchette

אתר The Fork, הידוע בצרפת גם בתור La Fourchette, הוא אחד הסודות הכי שמורים של כל מי שחי בפריז. מדובר בשירות המאפשר להזמין שולחנות במסעדות שונות בעיר האורות ובחלק גדול מהמקרים אף לקבל עד 50% אחוזי הנחה על התפריט (בכפוף לתנאים).

מה שכל כך טוב לגבי השירות הזה הוא שגם אם המסעדה הספציפית לה הזמנתם מקום לא נותנת הנחה, הרי שכל הזמנה תקנה לכם נקודות הנקראות Yums. אם תצברו מספיק נקודות תוכלו לקבל הנחה על הארוחה הבאה שלכם בכל מסעדה שנמצאת באתר, בלי קשר אם היא נותנת הנחה על התפריט או לא. מכאן שאם אתם פרנקופילים ותיקים שאוהבים לחזור לפריז פעם אחר פעם, הרי שבסופו של דבר תוכלו לזכות בלא מעט הנחות ולחסוך לא מעט כסף.

זאת הסיבה מדוע אני ממליץ לכם בחום להשתמש בקישורים שנמצאים בדף הזה ולהזמין את השולחן דרך השירות המעולה הזה.

מחפשים מסעדות נוספות ברובע ה-20 של פריז?

כנסו לקישור הזה ותוכלו למצוא מסעדות מעולות ולקבל עד 50% הנחה על הארוחה הבאה שלכם. אם תרצו לחפש מסעדה ברובע אחר אתם מוזמנים להיכנס לדף המסעדות שלי.

אכלתם? שבעתם? בא לכם להכיר את הרובע העשרים?

אתם מוזמנים להיכנס לדף האטרקציות של הרובע העשרים ולמצוא שם מוזיאונים, מסלולי טיול ועוד.

רוצים להתגורר ברובע ה-20 של פריז?

Viewing all 632 articles
Browse latest View live