Quantcast
Channel: פרנקופילים אנונימיים | פריז | צרפת | תרבות
Viewing all articles
Browse latest Browse all 632

מועדון הסרט הצרפתי הטוב –הקרנות סרטים צרפתיים והרצאות

$
0
0

אין כמעט פרנקופיל שלא אוהב את הקולנוע הצרפתי ומתרגש בכל פעם שמגיע סרט צרפתי חדש לקולנוע. והאמת שאין זה מפתיע. ראשית הסרטים מתרחשים בצרפת אותה כולנו אוהבים ואין תענוג גדול יותר מאשר לצפות בנופיה (או בהיסטוריה המרתקת שלה). מעבר לזה, ישנו קסם מיוחד בסרטים הצרפתיים, אשר נוצר בין השאר בזכות התחכום והרגישות שיש בהם. לכן אין זה מפליא שהמסורת הקולנועית הצרפתית אחראית ללא מעט להיטים מאז שהמציאו האחים לומייר את הקולנוע.

במהלך השנים האחרונות שמחתי לשתף פעולה עם סרטי נחשון ולהביא לכם כמה מהסרטים החדשים והיפים ביותר של הקולנוע הצרפתי. אולם מגיפת הקורונה הפסיקה באחת את המסורת המענגת של הליכה לקולנוע וצפייה יחדיו במיטב שהקולנוע הצרפתי יכול לספק.

אז האם לא נוכל להנות מהקולנוע הצרפתי עד שימצאו חיסון לקורונה? לשמחתי התשובה היא לא!

לא רק סרט צרפתי אלא גם הרצאה

בימים אלו, בהם נגיף הקורונה משפיע על מציאות חיינו, אני שמח להציע דרך מיוחדת לחוות קולנוע צרפתי איכותי. הרעיון הוא לספק לכם שני מוצרים בכרטיס אחד:

  • הרצאה של ד"ר אלון קליבנוב – אלון הוא מרצה בחסד עליון והוא ידבר הסרט אותו אתם הולכים לצפות או על נושאים בהם עוסק הסרט. מטרת ההרצאה היא לספק לכם ידע אשר ישדרג את חווית הצפייה שלכם. ההרצאה עצמה תתקיים בשעה 11:00 באמצעות הזום וניתן יהיה לקבל הקלטה שלה על מנת שתוכלו לצפות בה מאוחר יותר. במידה ועוד לא יצא לכם להנות מההרצאה של ד"ר קליבנוב, אתם מוזמנים לצפות בהרצאה החינמית ז'אן ד'ארק – מכשפה או קדושה?
  • צפייה בסרט – הסרט יפתח לצפייה בשעה 17:00 וניתן להתחיל לצפות בו עד השעה 22:00. אין בעיה לצפות בסרט עד סופו, גם אם התחלתם לצפות בו בשעה 21:59, אולם, בניגוד להרצאה, לא ניתן יהיה לצפות בסרט במועד אחר, אלא רק באותו יום.

כל הסרטים הם סרטי איכות עתירי פרסים, המהווים השתקפות להישגיו ולאיכויותיו של הקולנוע הצרפתי.

רשימת הסרטים הצרפתיים וההרצאות

יום ג', 25.8 – "להתראות שם למעלה", הבמאי – אלבר דיפונטל, 2017

דרמה צבעונית, עשירה וסוחפת שזכתה לשבחי הקהל והביקורות.

"להתראות שם למעלה" מספר את סיפורם של אדואר פריקור, אמן מחונן, וחברו מנהל החשבונות – אלבר מילאר. היכרותם בשדה הקרב של 1918 קושרת את גורלם לנצח, ובאקט של הישרדות ונקמה כנגד מפקדם תאב הכח והבצע, הם מתכננים תרמית מונומנטלית משל עצמם….

תוך שימוש במסכות, תלבושות ומוסיקה, הסרט מספק יופי חזותי, עושר קולנועי וצלילה אל נפשם מלאת הרבדים של הגיבורים.

הצפייה בסרט תתאפשר ביום ג׳, 25.8.2020, בין השעות 17:00-22:00 (תחילת צפייה). לינק לצפייה בסרט יישלח במייל כשעה לפני תחילת ההקרנה.

שם ההרצאה: מלחמת העולם הראשונה בראי הקולנוע – מטראומה ועד סוריאליזם

מלחמת העולם הראשונה מטלטלת את החברה הצרפתית בעוצמה חסרת תקדים. הקולנוע הצרפתי לא נשאר אדיש ומשקף במגוון מרהיב ומרתק של סרטים את הטלטלה האדירה. הסרט המקורי והססגוני "להתראות שם למעלה" מנהל דיאלוג עם האמנות הפלסטית, עם הסוריאליזם, ותוך שימוש בהומור ובסרקאזם – נוגע בטרגדיה ברמה האינדיבידואלית והקולקטיבית גם יחד.

יום ג', 1.9 – "אדמונד דה ברז'ראק", הבמאי – אלקסיס מישאליק, 2018

בעלילת הסרט אדמונד רוסטאן הוא מחזאי גאון שעד כה נחל רק כשלון… ההזדמנות הגדולה מגיעה כשגדול השחקנים של התקופה מבקש לככב במחזהו החדש ודורש שהבכורה תהיה בעוד 3 שבועות! הבעיה היא שאדמונד עדיין לא כתב מילה אחת… ואין לו מושג איזה סיפור הוא יספר.

כל שהוא יודע זה ששם המחזה יהיה "סיראנו דה ברז'ראק". אחרי הצלחה מסחררת על הבמות בפריז ובבריטניה. העביר אלקסיס מישליק את יצירתו זוכת פרסי המולייר למסך. קומדיה שנונה, מצחיקה ומרגשת, על סיפור לידתו של אחד המחזות המצליחים ביותר של כל הזמנים.

ניתן לקרוא עוד על הסרט בכתבה הזאת.

שם ההרצאה: סיראנו דה ברז'ראק – ההרפתקן ארוך החוטם בהיסטוריה, בתיאטרון ובקולנוע

דמותו של ההרפתקן הצרפתי המבריק והססגוני מושכת את הדמיון של כל מי ששומע על ואת סיפוריו. מהי האמת מאחורי דמותו של הלוחם, היוצר וההרפתקן? כיצד מתמודדים התיאטרון והקולנוע עם האתגרים שהוא מציב בפניהם?

יום ג', 8.9 – "פרנץ", הבמאי – פראנסואה אוזון, 2016

בעיירה גרמנית קטנה, מתאבלת אנה על קברו של ארוסה פרנץ שנהרג בצרפת במהלך מלחמת העולם הראשונה. היא פוגשת את אדריאן, צעיר צרפתי המגיע להניח פרחים על הקבר. נוכחותו, סמוך כל כך לתבוסה הגרמנית, מציתה תשוקות חדשות.

מידע נוסף על הסרט ניתן למצוא בכתבה הזאת.

שם ההרצאה: אהבה, יחסים, אמת ושקר בתרבות הצרפתית

יצירות מופת רבות בספרות, בתיאטרון ובקולנוע בכלל, ובצרפתיים בפרט, עוסקים באמת ובשקר, בזהויות וביחסים מורכבים, במיוחד על רקע מלחמות וטלטלות חברתיות. מדוע התרבות הצרפתית מרבה לעסוק בתחום זה בצורה כה משמעותית?

יום ג', 15.9 – "בציר ראשון", הבמאי – ז'רום לה מר, 2015

בצעירותו, עזב שארלי את הכרם המשפחתי והתפרסם כמבקר יין אנין עם קהל מעריצים בינלאומי.

כשאביו עומד לאבד את הכרם, הוא חוזר הביתה ומגלה שכדי לייצר את היין הטוב ביותר ולהציל את מורשת משפחתו, עליו להתחבר לאדמה, למשפחה ולאהבות ישנות.

מידע נוסף על הסרט ניתן למצוא בכתבה הזאת.

שם ההרצאה: היין וצרפת – סיפור אהבה

תרבות היין מגיעה לצרפת בעת העתיקה עם הלגיונות הרומאיים. הצרפתים יהפכו מרכיב זה למרכזי ולמשמעותי ביותר בתרבותם – הקולינארית והאמנותית. איך אפשר לדמיין את צרפת ללא יין וכיצד משתקפת האהבה הצרפתית האדירה ליין בתרבות ובקולנוע?

כמה זה עולה?

ניתן לשלם באופן אידיבידואלי עבור כל סרט או לרכוש מנוי לכל ארבעה הסרטים. עלות צפייה בסרט אחד היא 49 ₪. מנוי לכל ארבעה הסרטים – 185 ₪. ניתן לשלם ב-bit או ב-PayBox לפי מספר הטלפון 0544860089

המעוניינים לשלם ב-PayPal או בהעברה בנקאית מוזמנים לפנות למספר טלפון זה או למייל weststud@gmail.com ולקבל פרטים נוספים.

 

* תמונת השער באדיבות סרטי נחשון ושאולי בסקינד.

Last Updated on 22/08/2020 by צבי חזנוב


Viewing all articles
Browse latest Browse all 632